Готую так усі вихідні на тиждень вперед: сало в пакеті за 15 хвилин, яке тане в роті. Обожнюю цей рецепт

Щоб сало було ніжним на смак, його треба проварити в пакеті. Готується все дуже швидко, натомість можна й бутерброд зробити, і в дорогу з собою взяти.

Вам знадобиться:

  • 500 г сала;
  • 100 г солі;
  • 1 дрібка червоного меленого перцю;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 5 зубців часнику;
  • 4 лаврових листки.
Смачне сало в пакеті

Зі шматка сала гострим ножем зішкребіть сліди обпалювання туші, але шкірочку повністю знімати не потрібно. Спеції можете використовувати, як вказано в рецепті або ті, що вам більше подобаються.

Поріжте сало на шматки й обваляйте їх у мисочці, в яку насипте сіль. Далі виваляйте у суміші перців. Можете їх втерти. Часник обчистьте й поділіть на часточки. Проробіть у салі отвори ножем і засуньте в них часничок. Перекладіть сало лавровим листом і залиште на 2 години, щоб трішки промаринувалося. Накрийте рушничком.

Смачне сало в пакеті

Коли все буде готово, перекладіть шматочки сала в поліетиленовий пакет. Ретельно зав’яжіть його, щоб усе було герметично або скористайтеся пакетом для заморожування. Опустіть у каструлю з холодною водою і поставте на вогонь.

Коли закипить, вогонь зменште до мінімуму і варіть на невеликому вогні протягом години. Коли вимкнете плиту, сало залиште холонути, не витягаючи з води. Згодом перекладіть у холодильник, щоб настоялося.

Смачне сало в пакеті

Перед подачею змийте сіль та спеції й наріжте сало на шматочки. Не використовуйте для приготування залежале сало, інакше готовий продукт матиме неприємний смак. Таким же чином можна готувати жирну грудинку, тоді в салі будуть прожилки м’яса.

Смачне сало в пакеті

У продажу є спеції для сала. Можете скористатися ними. Але кращим смак буде, якщо скористаєтеся тим, що вказано в рецепті. Це вже перевірено часом. Сіль беріть великого помелу. Зменшувати кількість солі не можна, бо вийде несмачно. Зберігати готовий продукт треба у фользі.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.