Мої улюблені цибулеві булочки: ароматні та пухкі, які давно замінили часникові. Борщу без них ніяк

Покроковий рецепт надзвичайно смачних та ніжних цибулевих булочок, який стане вашим улюбленим! Дізнайтеся, як приготувати цю особливу випічку без великих зусиль.

Якщо ви шукаєте альтернативу традиційним часниковим пампушкам, спробуйте цибулеві з горохом! Ці булочки чудово доповнять перші страви та ідеально підходять для пісного столу. Ви також можете готувати їх без гороху, але цей варіант смачніший.

Інгредієнти для тіста

  • Вода – 230 мл.
  • Горох колотий – 50 г.
  • Борошно – 430-490 г.
  • Сухі дріжджі – 6 г.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Цукор – 10 г.

Для поливки

  • Рослинна олія – 30 мл.
  • Свіжа зелень – до смаку
  • Сіль – до смаку
Ароматні та пухкі цибулеві булочки
Ароматні та пухкі цибулеві булочки

Приготування

  1. Промийте горох, заливайте його 250 мл води, підсоліть і варіть близько 25 хвилин до повної готовності. Горох повинен стати м’яким, але не треба варити його в пюре. Рідина в каструлі повинна повністю вбратися.
  2. Очистьте і нарізайте цибулю дрібненькими кубиками. Розігрійте сковороду з олією і смажте цибулю на малому вогні 8-12 хвилин, до м’якості та золотистості.
  3. Додайте в теплу воду охолоджений або теплий горох, сіль і цукор. Добре перемішайте. Потім додайте дріжджі та 2/3 смаженої цибулі. Знову перемішайте.
  4. Поступово досипайте просіяне борошно, замішуючи м’яке тісто, яке не прилипає до рук.
  5. Посудину, в якій замішується тісто, змастіть олією і залиште під харчовою плівкою протягом 50 хвилин в теплому місці. Тісто збільшиться в розмірах приблизно в 3 рази.
  6. Форму для випічки змастіть олією. Розділіть тісто на 8-10 однакових частин. Сформуйте із шматочків тіста круглі булочки та помістіть їх у форму (не щільно). Прикрийте булочки рушником або плівкою і залиште в теплому місці ще на 15 хвилин.
  7. Попередньо розігрійте духовку до 190 градусів. Помістіть булочки в духовку і випікайте при 190 градусах до золотистості 20-25 хвилин.
  8. Приготуємо поливку. Промийте та висушіть свіжу зелень. Дрібно нарізайте зелень і покладіть у глибоку миску. До зелені додайте цибулю, що залишилася, а також олію і щіпку солі. Добре перемішайте.

Готові булочки перекладіть з форми на тарілку і добре змастіть олією, зеленню та цибулею. Ароматні цибулеві булочки з горохом готові до подачі. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.