Гості подумали, що це торт, а це – шуба: рецепт салату “Оселедець під шубою” з незвичайною подачею за 15 хв

Такий простий салат як Оселедець під шубою можна подати у незвичайному і дуже красивому форматі. На вигляд салат буде нагадувати торт, а за смаком він буде більш ніжним та делікатним.

Оселедець під шубою – незмінна класика, салат, які люблять і готують майже всі. Та Шуба вже давно не асоціюється зі святковою стравою. Це щось більш буденне і звичне. Спробуйте приготувати цей салат по-новому і здивуйте гостей оригінальною подачею. Така Шуба виходить не лише ефектною на вигляд, а й більш ніжною за смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • буряк – 470 г;
  • картопля – 300 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • майонез – 250 г;
  • філе оселедця – 170 г;
  • желатин – 15 г;
  • вода – 100 мл;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю, буряк та моркву потрібно відварити, не очищуючи, у підсоленій воді до готовності і охолодити. Яйця відварюємо вкуруту і охолоджуємо.

У невелику ємність всипаємо желатин і заливаємо холодною водою. Перемішуємо і залишаємо набухатись.

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і, за бажанням, його можна замаринувати. Додайте чайну ложку солі, 2 чайні ложки цукру і кілька столових ложок оцту. Долийте водою, щоб пойняло цибулю.

Роз’ємне кільце діаметром 16 см встановлюємо на плоску тарілку. Першим шаром у форму викладаємо натерту на крупній тертці відварену картоплю. Змащуємо тонким шаром майонезу.

Рецепт салату Оселедець під шубою з незвичайною подачею за 15 хв
Рецепт салату Оселедець під шубою з незвичайною подачею за 15 хв

Другим шаром викладаємо нарізане кубиком філе оселедця, а на нього – мариновану цибулю. Змащуємо цей шар майонезом. Далі натираємо яйця на крупну тертку і викладаємо наступним шаром. Яйця злегка присолюємо і змащуємо майонезом. Останнім шаром викладаємо натерту на крупній тертці моркву, присолюємо її і змащуємо майонезом.

Рецепт салату Оселедець під шубою з незвичайною подачею за 15 хв
Рецепт салату Оселедець під шубою з незвичайною подачею за 15 хв

Накриваємо салат плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину для стабілізації.

За допомогою блендера збиваємо варений буряк до стану однорідного пюре. Додаємо до нього дрібку солі і 150 грам майонезу. Збиваємо ще раз блендером.

Замочений желатин ставимо у мікрохвильовку на 20 секунд, щоб він розтопився. Тонкою цівкою вливаємо желатин у бурякову масу, постійно її помішуючи.

Виймаємо салат з холодильника і акуратно знімаємо кондитерське кільце. Миємо кільце і знову встановлюємо його на тарілку, збільшивши його діаметр до 18 см. Заливаємо салат буряковим мусом і ставимо в холодильник годин на 5, до повного застигання.

Рецепт салату Оселедець під шубою з незвичайною подачею за 15 хв
Рецепт салату Оселедець під шубою з незвичайною подачею за 15 хв

Коли мус застигне, виймаємо салат з холодильника. Ножем прибираємо мус, який витік з-під форми. Акуратно ножем відділяємо мус від стінок форми і знімаємо кондитерське кільце.

Салат прикрашаємо за власним бажанням.

Популярне

Схожі статті

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.

Колишні Перші леді України: кого вважають найкрасивішою серед них та як виглядають у звичайному житті

За більш як 30 років Незалежності в Україні змінилось 6 президентів. Як виглядають їхні дружини та чим вони займались протягом президентських термінів своїх чоловіків?