Рецепт смачної вечері за копійки, який навіть свекруха оцінила: поливаю цим відварну картоплю і запікаю

Мабуть немає людини, яка не любить картоплю. Смажена, запечена, пюре – вона смачна у будь-якому вигляді. Спробуйте запекти картопельку з салом і ви полюбите її ще більше.

Є безліч варіантів приготування картоплі. Вона є відмінним гарніром, а також слугує чудовою основою для запіканок, чи салатів. Пропонуємо до вашої уваги відмінний рецепт запеченої картоплі з салом. Картопля за цим рецептом виходить дуже ніжною і пікантною. Так, картоплю готували ще наші бабусі.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • сало – 0,5 кг;
  • часник – 1 головка;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту потрібно обрати картоплю середнього розміру. Бажано, щоб вона вся була однаковою. Картопля готується зі шкіркою, тому її треба ретельно вимити.

Варимо картоплю приблизно 15 хвилин після закипання, вона не має бути повністю готовою. Поки картопля вариться, підготуємо сало. Сало нарізаємо на шматочки і відправляємо на сковорідку. Сало злегка присолюємо і обсмажуємо з обох сторін до золотистості. Знімаємо шкварки на тарілку, а жир, який витопився, залишаємо, він ще пригодиться.

Рецепт запеченої картоплі з салом: смачна вечеря за копійки

Часник нарізаємо пластинками і відправляємо на сковорідку з жиром. Цей часник після обсмаження треба вийняти і викинути. Часник надасть жиру аромату і пікантності.

Приварену картоплю перекладаємо у форму для випічки і розрізаємо кожну картоплину вздовж, недорізаючи до кінця. Лопаткою, чи ложкою злегка розкриваємо картоплину, але слідкуємо, щоб вона не розпалася на 2 половини.

Рецепт запеченої картоплі з салом: смачна вечеря за копійки

В кожну картоплину у розріз наливаємо столову ложку витопленого жиру з сала і вкаладаємо самі шкварки. Зверху страву солимо, перчимо і все заливаємо жиром, який залишився на пательні.

Рецепт запеченої картоплі з салом: смачна вечеря за копійки

Запікаємо картоплю у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.

Готову страву подаємо гарячою разом з свіжими салатами, чи соленостями. Смачного!