Із залишків м’ясної тарілки після Нового року готую піцу: тісто листкове, а пікантний соус роблю сама

Практично в кожній родині після новорічного столу залишається купа продуктів – м'ясна нарізка, овочі, оливки тощо. Все це не потрібно викидати. Розморозьте шматочок листкового тіста й зробіть піцу.

Вам знадобиться:

  • 250 г дріжджового листкового тіста.

Для соусу:

  • 75 мл води;
  • 2 ст.лож. томатної пасти;
  • 0,5 цибулини;
  • 0,5 червоної солодкої перчини;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. цукру;
  • 1 дрібка перцю чилі.

Для начинки:

  • 150 г копченої ковбаси;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 помідор;
  • 0,5 болгарської перчини;
  • 40 г оливок.
Піца на листковому тісті з новорічних залишків

Список інгредієнтів для начинки можете варіювати залежно від залишків продуктів у холодильнику. А от соус приготувати обов’язково спробуйте, бо з кетчупом вийде не настільки смачно.

Почніть із приготування соусу. Болгарський перець та цибулю наріжте дрібними кубиками. Часник подрібніть ножем дуже дрібненько. В пательню налийте олію та поставте на вогонь, щоб розігрілася.

Піца на листковому тісті з новорічних залишків

Перекладіть туди цибулю з часником. Нехай спасеруються 2-3 хвилини. Додайте солодкий перець й обсмажуйте ще 2 хвилини, час від часу перемішуючи. Додайте томатну пасту. Ще раз перемішайте.

Долийте воду. Посоліть і поперчіть соус. Тушіть під кришкою близько 7 хвилин. Додайте цукор та перець чилі на кінчику ножа. Якщо не любите надто перчене, чилі пропустіть. Щоправда, в такій кількості він надасть соусу лише пікантності, а не гіркоти. Перекладіть соус у блендер й подрібніть до однорідності.

Піца на листковому тісті з новорічних залишків

До начинки, окрім вищенаведеного переліку, можете додавати будь-які продукти, що залишилися від новорічного застілля – варену ковбасу, шинку, гриби тощо. Половинку солодкої перчини наріжте кружальцями.

Ковбаса, напевно, вже нарізана кружальцями. Помідори теж мають бути кружальцями. Сир натріть на тертушці з великими отворами. Беріть будь-який, що залишився на сирній тарілці – твердий, напівтвердий, моцарелу тощо. Оливки позбавте від кісточки й наріжте кружальцями.

Піца на листковому тісті з новорічних залишків

Тісто попередньо розморозьте. Присипте борошном і розкачайте на тонкий корж завтовшки 2-3 мм. Виріжте коло. Відступіть від країв 1 см, намалюйте менше коло. В середині його зробіть наколи виделкою, щоб під час випікання маса не пішла пухирцями.

Змастіть поверхню тіста без бортиків соусом. Поставте до духовки, яка розігріта до 200 градусів, на 5 хвилин, щоб трішки прихопилося, а бортики збільшилися в розмірах. Викладіть начинку. Зверху присипте натертим сиром. Поставте назад до духовки, зменшивши температуру до 180 градусів. Запікайте 10-15 хвилин у залежності від особливостей вашої духовки.

Популярне

Схожі статті

Різні погляди, зради та конфлікти: чому Камалія розлучилася з мільярдером Захуром після 20 років шлюбу

Вже пройшло майже рік, як відома українська співачка Камалія оголосила про розлучення зі своїм чоловіком-мільярдером Захуром. Артистка досі приховує реальні причини розставання з чоловіком.

Рецепт дізналася від кухарів. Тепер готую тільки так, і завжди хочеться ще: шоколадна шарлотка з грушами

Шарлотка - це знайома всім і звична страва. Вона дуже проста, її можна подати на сніданок, обід, як десерт або взяти з собою на роботу. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадної шарлотки.

З лососем і полуницею: переможниця “МастерШеф-12” показала новий рівень окрошки – рецепт вже тут

Валерія Матрохіна, українська кулінарка та переможниця проєкту "МастерШеф-12", на особистій сторінці в Інстаграмі розповіла, як готувати незвичайну окрошку.