Якщо вдома є яблука, готую цей нереально смачний яблучний пиріг: мої все з’їли за 5 хвилин і просили ще

Такий простий рецепт має поповнити скарбничку кожної господині. Розповідаємо, як швидко та просто приготувати ароматний яблучний пиріг, який сподобається всім.

Класичний яблучний пиріг у духовці – десерт, який відомий кожному, але від цього він менш апетитним не стає. Розповідаємо, як швидко та просто приготувати таке ароматне частування, яке легко поповнить вашу скарбничку рецептів. Випічка готується дуже швидко та без зайвого клопоту, а в результаті у вас виходить неймовірно смачне частування.

Кулінари поділились найпростішим класичним рецептом смачного яблучного пирога
Кулінари поділились найпростішим класичним рецептом смачного яблучного пирога

Інгредієнти

Для тіста:

  • 300 г пшеничного борошна;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста;
  • 1/4 ч. ложка солі;
  • 120 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 2-3 ст. ложки холодної води.

Для начинки:

  • 5-6 яблук;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч. ложка кориці.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач для тіста та сіль. Натріть заморожене вершкове масло на крупній кухонній тертці та додайте його до суміші. Додайте яйце та холодну воду. Змішуйте інгредієнти до утворення однорідного тіста. Розділіть його на дві частини (одна трішки більша для нижньої частини вашого майбутнього пирога). Розкачайте більшу частину тіста у лист, так, щоб він вкривав дно та боки форми для пирога. Наріжте або натріть на тертку яблука.

Змішайте яблука з цукром та корицею. Розкладіть їх рівномірно по тісту у формі. Розкачайте другу частину тіста та накрийте нею начинку з яблук. За допомогою виделки або рук з’єднайте краї тіста. Ставте пиріг у розігріту до 180°C духовку. Випікайте приблизно 40-50 хвилин або до золотисто-коричневого кольору тіста.

Кулінари поділились найпростішим класичним рецептом смачного яблучного пирога
Кулінари поділились найпростішим класичним рецептом смачного яблучного пирога

Дістаньте пиріг із духовки і дайте йому трішки охолонути перед нарізанням. Подавайте теплим або охолодженим. Цей яблучний пиріг в духовці стане відмінним десертом до чаю або кави. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.