На Новий рік 2024 тортик теж потрібен: рецепт нереально легкого десерту без випікання і розпушувача. Смакота

Вам може здаватись, що торт на новорічному столі зайвий. Втім, приготувати цей десерт не виявиться важким, але солодощі на застіллі точно потішать ваших гостей.

Цей торт готується у декілька етапів. Для початку вам потрібно буде зробити бісквіт – для цього не знадобиться духовка, достатньо буде плити та пательні. Наступним кроком потрібно приготувати крем для вашого тортика, а вже потім – починати збирати десерт. Такий рецепт точно сподобається господиням, адже приготувати смаколик таким способом можна швидко та без зайвого клопоту.

Кулінари опублікували простий рецепт смачного торта, який готується без духовки
Кулінари опублікували простий рецепт смачного торта, який готується без духовки

Інгредієнти

Для бісквіта:

  • 2 яйця;
  • 1/2 склянки цукру;
  • 1/2 склянки молока;
  • 1/3 склянки рослинної олії;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1 склянка пшеничного борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • Дрібка солі.

Для крему:

  • 500 мл молока;
  • 150 г цукру;
  • 4 жовтки;
  • 50 г крохмалю;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 100 г вершкового масла.

Для глазурі:

  • Шоколад – 100 г;
  • Вода – 20 г;
  • Вершкове масло – 50 г.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці ретельно перемішайте яйця з цукром до отримання однорідної маси. Додайте молоко, рослинну олію та ванільний цукор. Знову перемішайте. Поступово додавайте борошно, постійно перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Додайте розпушувач для тіста та дрібку солі. Знову перемішайте. Розігрійте сковороду на середньому вогні та змастіть її невеликою кількістю олії.

Обережно вилийте тісто на розігріту сковороду, рівномірно розподіліть його по дну. Готуйте бісквіт на помірному вогні з обох сторін до золотистого кольору та готовності всередині (можна перевірити за допомогою дерев’яного шампура чи ножа). Обережно перевертайте бісквіт за допомогою додаткової тарілки або дерев’яної дощечки. Після готовності перекладіть бісквіт зі сковороди та дайте йому трошки охолонути.

Готовий бісквіт на пательні
Готовий бісквіт на пательні

Тим часом приготуйте класичний заварний крем – він ідеально підійде для того, аби змастити бісквіт перед подачею. Для цього в каструлі змішайте молоко та половину кількості цукру, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, регулярно помішуючи.

В іншій мисці збийте жовтки з рештою цукру до отримання світло-жовтої маси. Додайте крохмаль і продовжуйте збивати до повного розчинення крохмалю. Поступово доливайте гаряче молоко до суміші з жовтків, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Перелийте суміш назад до каструлі та готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, до того часу, поки крем не стане густим. Зніміть з вогню. Додайте ванільний цукор і дайте крему зовсім трішки охолонути, але не повністю. Додайте вершкове масло невеликими порціями, постійно помішуючи, доки крем не стане гладким та однорідним.

Готовий заварний крем
Готовий заварний крем

Тепер беріться до збирання тортика. Для цього спочатку розріжте бісквіт навпіл, а потім – добре змастіть його заварним кремом. За бажання, ви можете просочити коржі цукровим розчином, аби десерт був “соковитішим”. Далі на водяній бані розтопіть і перемішайте всі необхідні для глазурі продукти та полийте тортик зверху. Залиште готовий десерт у холодильнику на ніч, а потім – насолоджуйтесь смаком.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.