Замість олів’є тепер готую салат із зеленим горошком тільки так: смачний салат за 5 хвилин на вечерю і свята

Цей салат готується нашвидкуруч буквально за хвилини. Цінність його полягає у тому, що в ньому немає майонезу. Замість нього — смачна та корисна заправка.

Рецепт цього салату з категорії “Здорова та дешева їжа”. Його можуть собі дозволити ті, хто бажає схуднути або ті, хто з яких ось причин дотримується дієти чи намагається харчуватися правильно. Коротше, гасло таке: “Смачно, ситно, економно!”

Інгредієнти

  • Пекінська капуста 350 г — це близько 6 штук листів
  • Цибуля зелена 2-3 стебла
  • Кріп свіжий 2-3 гілочки
  • Горошок консервований 1 банка

Для заправки:

  • Сметана або йогурт 4-5 столових ложок
  • Гірчиця середньої гостроти 1/2 чайної ложки
  • Сіль, чорний молотий перець на ваш смак
  • Часник 1 зубчик

Приготування

Пекінська капуста з зеленим горошком без майонезу
  1. Пекінську капусту помийте, струсіть з неї воду та обсушіть. Тепер поріжте її на якомога дрібніші та тонкі смужки. Дехто білу частину капусти вважає недоречним використовувати в салатах. Насправді ця думка є хибною, тому що саме вона надає страві соковитості, робить її хрусткою та смачною.
  2. Тепер поріжте дрібно кріп, але тільки без жорстких стебел.
  3. Зелену цибулю ви можете порізати як разом з білою її частиною, так і тільки зелені пір’я.
  4. Консервований горошок з банки покладіть у досить глибоку миску, але перед тим відцідіть його від рідини, у якій він консервувався. Потім всипте порізану пекінську капусту, кріп та цибулю. На цьому етапі трішечки все підсоліть та перемішайте між собою всі інгредієнти.
  5. Далі зробіть заправку. Для цього у невелику миску покладіть повні з гіркою ложки сметани або несолодкого класичного йогурту. Додайте гірчицю та часник, вичавлений за допомогою пресу. Поперчіть та посоліть, пам’ятаючи, що салат вже трошки підсолений.
  6. Все ретельно перемішайте, дайте певний час салату настоятися та викладіть його у сервірувальне блюдо або по тарілках їдоків.

Популярне

Схожі статті

Свій Наполеон подаю не до кави, а як закуску на святковий стіл: коржі перемащую рибою, овочами та майонезом

Наполеон можна готувати не лише солодкий, але й рибний. Така закуска ідеально виглядатиме на святковому столі, а гості наділять компліментами й попросять рецепт смакоти.

Мої ліниві пиріжки розлітаються за секунду, а готую їх ще менше: рецепт, яким свого часу підкорила чоловіка

Якщо у вас завжди мало часу на приготування страв, то потрібно спробувати зробити такі ліниві пиріжки. Готуються вони на сковороді за лічені хвилини, а у вас з'явиться хвилинка на себе.

Беру шматочок ковбасного сиру і морквину: салат “Сонячний настрій” за 3 хвилини. Навіть нарізати не треба

Салат "Сонячний настрій" готується дуже просто й швидко. Інгредієнти натираються на тертушці, тож їх не потрібно кришити ножем. Кількість продуктів указано на 1 порцію, тож збільшуйте за потреби.