Ніколи не їла нічого подібного, і дарма. Часникові шампіньйони як закуска чи гарнір: рецепт на вагу золота

Простий і смачний рецепт шампіньйонів із часником і зеленню ідеально прикрасить ваш святковий стіл. Така закуска доповнить гарніри, а також чудово смакуватиме самостійно.

Кожен називає ці апетитні гриби по-різному. Комусь більше подобаються печериці, а комусь – шампіньйони. Хай там як, але приготувати закуску, в основі яких вони будуть, насправді набагато легше, ніж вам може здаватись. Отже, скоріше записуйте рецепт. Така смакота точно виявиться до смаку вашим гостям на Новий рік.

Кулінари поділились простим рецептом смачної закуски з шампіньйонів і часнику
Кулінари поділились простим рецептом смачної закуски з шампіньйонів і часнику

Інгредієнти:

  • 500 г печериць;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки рослинної олії;
  • Сіль і перець на смак;
  • Свіжа зелень.

Спосіб приготування:

Готується така закуска дуже швидко та нереально просто. Для початку промийте печериці під холодною водою, висушіть їх паперовим рушником. Видаліть кінчики ніжок печериць (якщо вони брудні або занадто тверді) і беріться до нарізання. Звісно, найкраще – обирати гриби такого розміру, аби ви могли їх смажити цілими. Тоді закуска буде виглядати красивіше. Якщо ж ви таких печериць не знайшли, розріжте їх не більш як навпіл. Розігрійте сковорідку на середньому вогні. Додайте рослинну олію і дайте їй розігрітися.

Додайте нарізані або цілі печериці в розігріту олію на сковороді. Смажте гриби протягом 5-7 хвилин або до того моменту, коли вони стануть золотисто-коричневими. Додайте дрібно нарізаний часник до печериць і продовжуйте смажити ще 1-2 хвилини або до моменту, коли часник почне приємно пахнути. Посоліть і поперчіть страву на власний смак. Ви можете також додати інші спеції за бажання. Вимкніть вогонь і додайте свіжу зелень (петрушку, кріп, базилік). Перемішайте і дайте страві настоятись кілька хвилин.

Кулінари поділились простим рецептом смачної закуски з шампіньйонів і часнику
Кулінари поділились простим рецептом смачної закуски з шампіньйонів і часнику

Подавайте смажені печериці гарячими як закуску, додавайте їх до гарнірів або смакуйте самостійно. Цей рецепт дозволить вам швидко та без особливих витрат сил і часу приготувати вдалу закуску до святкового столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.