Це не просто салат на Новий рік 2024, а справжній подарунок Зеленому Дракону: його всі шукають на столі

Цей салат з м'ясом, огірочками та грецькими горіхами виходить дуже цікавим за смаком: ніжний і водночас пікантний. Обов'язково приготуйте його на новорічний стіл, якщо хочете здивувати гостей.

У багатьох Новий рік асоціюється не лише з мандаринами, ігристим та ялинкою, а й зі смачними і ситними салатиками. Традиційні Олів’є та Шуба вже приїлися і давно не викликають відчуття святковості. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний салатик, який точно смачніший за Олів’є. В цій страві інгредієнти ідеально поєднуються між собою і утворюють цілу гаму смаку.

Необхідні інгредієнти:

  • відварена свинина – 300 г;
  • мариновані огірки – 2-3 шт;
  • часник – 2 зубчика;
  • яйця – 3 шт;
  • твердий сир – 150 г;
  • грецькі горіхи – 80 г;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього салату важливо використовувати саме свинину, а не курятину. Свинина більш жирна і має насиченіший смак. М’ясо потрібно відварити у підсоленій воді зі спеціями і охолодити. Для того, щоб свинина була більш соковитою, залиште її охолоджуватися у бульйоні, в якому вона варилася.

Яйця потрібно відварити вкруту та охолодити.

Цей салат викладається шарами, тому потрібно обирати велику та плоску тарілку. Для того, щоб салат мав чітку форму, можна використовувати кондитерське кільце.

Охолоджену свинину нарізаємо тонкою соломкою, додаємо до неї зубчик часнику, сіль, перець і ложку майонезу. Все ретельно перемішуємо і викладаємо першим шаром на тарілку.

Рецепт новорічного салату з м'ясом і горіхами
Рецепт новорічного салату з м’ясом і горіхами

Мариновані огірки нарізаємо тонкою соломкою і промокуємо їх паперовим рушником, щоб прибрати вологу. Викладаємо огірки наступним шаром на м’ясо. Наступним шаром натираємо на дрібній тертці відварні яйця. Цей шар злегка присолюємо і щедро змащуємо майонезом.

Далі викладаємо натертий на дрібній тертці твердий сир. Цей шар також змащуємо майонезом.

Останнім шаром потрібно викласти подрібнені грецькі горіхи. Їх можна подрібнити за допомогою ножа, чи у блендері. Має бути крихта, але не борошно.

Рецепт новорічного салату з м'ясом і горіхами
Рецепт новорічного салату з м’ясом і горіхами

Готовий салат ставимо на кілька годин в холодильник, щоб він настоявся і після цього подаємо на стіл.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Я став батьком”: Волошин після розлучення з Трінчер обзавівся нащадком. Фоловери почали “розслідування”

Олександр Волошин приголомшив публіку новиною про те, що втретє став батьком. З нагоди цієї події блогер опублікував цікаві кадри у своєму фотоблозі.

Тіна Кароль подала знак, що завершує кар’єру співачки: зірка натякнула, якій справі тепер присвятить себе

Останнім часом набирає обертів новий проєкт Тіни Кароль, яким поп-діва захопилась настільки, що її сольна кар'єра опинилась на другому плані.

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.