Аромат цієї випічки не залишить байдужим нікого: так смачно, що я начхала на свою дієту і з’їла все. Рецепт

Ця нереально смачна випічка сподобається і дітям, і дорослим. Варто приготувати такі кекси один раз, і зупинитись вже буде неможливо. Запам'ятовуйте рецепт.

Спеціально для любителів шоколаду і вигадали цей рецепт. Ароматні шоколадні кекси з глазур’ю зверху швидко “зметуть” з вашого столу, тому готувати потрібно одразу побільше. Розповідаємо, як приготувати смачний десерт, який не залишить байдужим нікого. Така проста випічка ідеально підійде до чашки чаю або горнятка кави.

Кулінари опублікували простий рецепт смачних шоколадних кексів із шоколадною глазур'ю
Кулінари опублікували простий рецепт смачних шоколадних кексів із шоколадною глазур’ю

Інгредієнти

Для тіста:

  • 120 г масла;
  • 200 г цукру;
  • 2 великі яйця;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 60 г какао-порошку;
  • 120 г пшеничного борошна;
  • 1/4 чайної ложки соди;
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 120 мл гарячого молока.

Для глазурі:

  • 100 г темного шоколаду;
  • 3 ст. ложки вершкового масла.

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів і підготуйте форми для кексів. Якщо ви використовуєте силіконові, то попередньо нічого робити не потрібно. Якщо ж у вас залізні, то змастіть їх маслом. У великій мисці збийте розтоплене масло та цукор до отримання пухкої маси. Додайте яйця, ванільний цукор і добре все перемішайте. Додайте какао-порошок, пшеничне борошно, сіль, соду та розпушувач. Поступово додавайте гаряче молоко та перемішуйте, поки не отримаєте однорідне тісто.

Розділіть тісто по формах для кексів. Випікайте у попередньо розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин. Перевірте готовність за допомогою дерев’яної палички. Розтопіть шоколад та вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовці. Перемішайте до отримання однорідної маси. Після того, як кекси охололи, полийте їх шоколадною глазур’ю та дайте їй застигнути.

Кулінари опублікували простий рецепт смачних шоколадних кексів із шоколадною глазур'ю
Кулінари опублікували простий рецепт смачних шоколадних кексів із шоколадною глазур’ю

Подавайте шоколадні кекси до столу та насолоджуйтеся. Цей рецепт дозволить вам легко та швидко приготувати ароматну та апетитну випічку. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.

Цей рецепт салату мало хто знає! Нереально смачне поєднання звичайних овочів: весь секрет у заправці

Салат з капустою в поєднанні з іншими овочами виходить мега смачним, корисним і вдало урізноманітнить ваше щоденне меню. Обов'язково спробуйте!

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.