Беру 2 бурячка і банку кукурудзи. Намішала з простих продуктів найсмачніший салат з буряка за 5 хвилин

Якщо ви любите червоний буряк, обов'язково приготуйте цей смачний і корисний салат. Інгредієнти у цій страві чудово між собою поєднуються, а заправка відмінно доповнює смак.

Буряк – дуже корисний овоч, який рекомендовано для вживання людям різного віку. Буряк є відмінним джерелом вітамінів і мінералів, а волокна, які містяться в цьому овочі, сприяють нормалізації роботи травної системи та підтримці здоров’я кишечника. Крім того, буряк зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань і нормалізує тиск.

Крім того, що буряк – дуже корисний овоч, він ще й дуже смачний. Пропонуємо до вашої уваги соковитий і яскравий салат з буряка з кукурудзою та смачною заправкою. Цю страву можна готувати, як на кожен день, так і на свято.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 2 шт;
  • консервована кукурудза – 1 банка;
  • пекінська капуста – 120 г;
  • зелень.

Для заправки:

  • нерафінована олія – 3 ст.л;
  • сік лимона – 2 ст.л;
  • часник – 2 зубчика;
  • гірчиця (негостра) – 1 ч.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Буряк потрібно відварити або запекти до готовності і охолодити. Натираємо буряк на тертку для моркви по-корейськи і перекладаємо у салатник.

Рецепт смачного і корисного салату з буряка без майонезу
Рецепт смачного і корисного салату з буряка без майонезу

Банку консервованої кукурудзи проціджуємо від рідини і додаємо до буряка. Пекінську капусту дрібно шинкуємо і додаємо до інших інгредієнтів. За бажанням, додаємо дрібно нарізану зелень (кріп або петрушку).

Рецепт смачного і корисного салату з буряка без майонезу
Рецепт смачного і корисного салату з буряка без майонезу

Готуємо заправку. У мисці змішуємо ніжну гірчицю, сік лимона, видавлюємо часник і вливаємо ароматну нерафіновану олію. Також в заправку додаємо сіль, перець і перемішуємо. Заправляємо салат цим соусом і відразу подаємо до столу. Також ви можете залишити салат настоятися у холодильнику протягом години, тоді він буде ще смачнішим.

Готовий салат виходить дуже смачним і має яскравий смак. Пекінська капуста надає страві свіжості, буряк дає примну солодкість, а заправка – пікантність.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.