Я й подумати не могла, що пиріг – це настільки легко: найпростіший рецепт вишневої випічки у домашніх умовах

Вам може здаватись, що приготування пирога – це надскладна задача. Втім, насправді у цьому немає нічого важкого. Все, що потрібно – декілька простих порад від знавців.

Цей смачний десерт варто приготувати хоча б заради аромату, який заповнить всю вашу оселю під час випікання. Ніжна випічка з кисло-солодким присмаком не залишить нікого байдужим. Господиням цей рецепт сподобається не лише бюджетністю та простотою приготування, але й відсутністю потреби витрачати на випікання пирога декілька годин. Все відбудеться швидко та легко – якщо прикрасити готову випічку глазур’ю, то такий десерт можна навіть подати до святкового столу.

Простий і швидкий рецепт смачного вишневого пирога, який сподобається всім
Простий і швидкий рецепт смачного вишневого пирога, який сподобається всім

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 100 г цукру;
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. ложки холодної води;

Для начинки:

  • 500 г вишень;
  • 100 г цукру;
  • 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю.

Спосіб приготування:

У мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте нарізане холодне масло і розтирайте отриману масу пальцями або робіть це виделкою до отримання “крихкого” тіста. Додайте в миску яйце та холодну воду. Замішуйте тісто вінчиком або руками, поки воно не стане однорідним. Покладіть тісто в холодильник і залиште його на пів години. В окремій мисці змішайте вишні з цукром і крохмалем. Ваша начинка для пирога готова.

Розкачайте тісто на злегка присипаній борошном робочій поверхні. Розкачувати тісто потрібно до розміру своєї форми для випікання. Перекладіть тісто у цю форму, акуратно поправляючи його краї. Рівномірно розподіліть вишневу начинку по тісту. За бажання, можна відділити від тіста невелику частину, нарізати її на смужки та прикрасити верх пирога. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин.

Простий і швидкий рецепт смачного вишневого пирога, який сподобається всім
Простий і швидкий рецепт смачного вишневого пирога, який сподобається всім

Перед подачею залиште пиріг ненадовго, аби він охолонув. Куштуйте готовий десерт із цукровою пудрою, улюбленим джемом або кулькою пломбіру. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.