Класичний смак: готую до новорічного столу популярний салат “Цезар” з оригінальним соусом. Дуже смачно

Читайте про рецепт салату "Цезар", який допоможе вам приготувати класичну версію цієї популярної страви. Цей салат стане чудовим доповненням до вашого святкового столу.

Салат “Цезар” є одним з найпопулярніших страв північноамериканської кухні, і сьогодні ми розглянемо його класичну версію. Основою цього салату є хрусткі кубики багета та тертий пармезан. Дізнаймось, як його можна легко та швидко приготувати вдома.

Інгредієнти

  • Салат ромен – 1 пучок
  • Сир пармезан – 40 г.
  • Багет – 0,5 шт.

Інгредієнти для соусу

  • Оливкова олія – 110 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Анчоуси – 2-3 шт.
  • Вустерський соус – 0,5 ч. ложки
  • Гірчиця європейська – 1 ч. ложка
  • Лимонний сік – 1/5 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
Готую до новорічного столу популярний салат Цезар
Готую до новорічного столу популярний салат Цезар

Приготування

  1. Нарізати багет невеликими кубиками. Розігріти оливкову олію в сковороді та обсмажити кубики багета до легкої золотистості. Зняти з вогню та охолодити.
  2. Помістити ціле сире яйце в склянку та залити киплячою водою. Залишити на 2 хвилини, щоб білок став трошки густіший, і для дезінфекції поверхні шкаралупи.
  3. У блендері змішати оливкову олію, часник, гірчицю та анчоуси. Вичавити 2 ст. лимонного соку та додати до решти інгредієнтів. Додати вустерський соус і розбити яйце зі склянки.
  4. Промити та обсушити листя салату ромен. Рвати листя руками у глибоку миску, видаляючи тверді частини. Додати 2-3 ст. ложки соусу та перемішати.
  5. Додати охолоджені кубики багета. Терти пармезан на дрібній терці та додати до інших інгредієнтів. Додати ще 3-4 ст. ложки соусу та перемішати салат.
  6. Викласти готовий салат на тарілку. Посипати зверху кубиками хліба та посипати пармезаном.
  7. Це класичний рецепт, до якого можна додавати обсмажену курку чи креветки.

Спробуйте приготувати салат “Цезар” вдома, і ви здивуєтеся, наскільки цей рецепт простий та швидкий. Готуйте з любов’ю та діліться рецептом з близькими. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Рецепт привезла з-за кордону, а чоловік облюбував з першої спроби: домашні ароматні пельмені “Північні”

Пельмені знайомі та звичні всім нам. Це проста, швидка і смачна страва для всієї родини на будь-яку частину дня. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних, соковитих і ароматних домашніх пельменів.

Страва з ароматом дитинства! Працівниця їдальні поділилася рецептом міні-піци, яку ми всі так обожнювали

Приготувати смачні та ароматні міні-піци, яки всі ми памʼятаємо зі шкільної їдальні, з легкістю можна вдома. Спробуйте цей рецепт та порадуйте своїх близьких приємними спогадами.

Не пиріг, а казка: тісто без дріжджів і яєць, а начинка може бути різною, у мене з яблуками. Така смакота

Кожен любить випічку. Це простий і ситний десерт або основна страва для всієї родини в будь-який час дня. Сьогодні ми підготували рецепт пирога без дріжджів і яєць, начинка може бути будь-якою.