Навчилася готувати вареники як в “Галі Балуваній”: начинка рибно-вершкова, тісто тоненьке і не рветься

Така, здавалось би, проста страва, як вареники може вас здивувати ресторанним смаком. Пропонуємо до вашої уваги незвичайно смачні вареники з рибно-вершковою начинкою.

Вареники – традиційна українська страва, яку любить кожен. Вареники готують з різноманітними начинками. Вони бувають і солоні і солодкі. Серед найпопулярніших: вареники з картоплею, капустою, сиром, вишнею. Пропонуємо до вашої уваги рецепт зовсім не класичних вареників з рибою і вершковим сиром. Такі вареники можна сміливо назвати ресторанною стравою. Вони надзвичайно смачні і ніжні.

Необхідні інгредієнти:

тісто:

  • борошно – 600 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – 1 ч.л;
  • молоко – 250 г.

Для начинки:

  • горбуша – 500 г;
  • цибуля – 200 г;
  • вершковий сир – 100 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо тісто. У велику миску просіюємо борошно, додаємо до нього сіль та 2 яйця. Поступово вливаючи молоко, починаємо замішувати тісто. Спочатку вимішуємо тісто у мисці, а потім на столі. Тісто має вийти еластичним та м’яким.

Вареники з вишнею: як приготувати, щоб тісто не рвалося, а начинка не вивалювалася
Рецепт ресторанних вареників з рибою і вершковим сиром

Готове тісто загортаємо в харчову плівку і залишаємо “відпочивати” поки готується начинка.

Для начинки краще використовувати червону рибу. Можна використовувати не філе риби, а обрізі червоною риби. Їх можна придбати у багатьох магазинах і вони відносно бюджетні. Саме з червоною рибою вареники вийдуть дуже ніжними і смачними. Рибу потрібно пропустити через м’ясорубку разом з цибулею Додаємо у рибний фарш вершковий сир, сіль, перець і ретельно перемішуємо.

Розкатайте тісто тонким шаром. Виріжте круглі шматочки тіста за допомогою склянки. На кожний шматочок кладіть чайну ложку начинки. Загорніть тісто навколо начинки утворюючи півколо. Добре защіпуйте краї тіста, щоб запобігти витіканню начинки під час варіння.

Сформуйте гречані вареники з сиром
Рецепт ресторанних вареників з рибою і вершковим сиром

Готові вареники відварюємо у киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин. Подаємо вареники разом з вершковим маслом, сметаною або соусом айолі.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.