Миттєвий домашній торт, який не треба просочувати: смачніше, ніж київський, наполеон і медовик разом узяті

Цей торт цікавий тим, що готується не з суцільних коржів, а з таких, які мають дірчасту структуру. Так тісто краще просочується кремом, і виходить дуже ніжний смак.

Вам знадобиться:

  • 180 мл води;
  • 1 дрібка солі;
  • 75 г вершкового масла;
  • 110 г борошна;
  • 4 яйця.

Для крему:

  • 2 яйця;
  • 50 г крохмалю;
  • 150 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 600 мл молока;
  • 180 г вершкового масла.
Торт із заварним тістом та вершковим кремом

Починайте з приготування крему. У сотейнику змішайте яйця, крохмаль, цукор, ванільний цукор. Розмішайте вінчиком. Тепер влийте молоко. Ще раз ретельно все перемішайте й поставте на плиту.

Варіть на слабкому вогні, допоки маса не загусне. Коли маса закипить, витримайте ще 2-3 хвилини на плиті, щоб відбити запах крохмалю. Перекладіть крем у глибоку мисочку й затягніть харчовою плівку. Залиште у такому вигляді остигати.

Торт із заварним тістом та вершковим кремом

В каструлі змішайте воду для тіста. Додайте сіль, вершкове масло. Поставте каструлю на плиту. Варіть, помішуючи, щоб масло розчинилося. Щойно маса закипить, відразу зніміть з вогню.

Додайте борошно й перемішайте лопаткою до однорідності. Знову поверніть на плиту і трішечки підсушіть, не припиняючи перемішувати. Коли маса злегка прохолоне, починайте вбивати по одному яйця. Кожного разу збивайте масу міксером.

Торт із заварним тістом та вершковим кремом

Готове тісто перекладіть у кондитерський мішечок. Краї зав’яжіть, а кінчик обріжте. На столі розкладіть аркуш пергаменту. Намалюйте коло за діаметром форми 19-20 см. Вичавіть тісто з мішечка – спочатку по намальованому колу, потім накресліть паралельні лінії. Далі наведіть перпендикулярні лінії, щоб вийшла сіточка.

Плетінку перетягніть на деко, поставте у духовку. Випікайте за температури 200 градусів близько 10 хвилин. Таким же чином зробіть решту дірявих коржів.

Торт із заварним тістом та вершковим кремом

У мисочці збийте міксером масло для крему. Додавайте потроху заварний крем, весь час збиваючи масу. Змастіть пласке блюдо невеликою кількістю крему. Викладіть перший корж. Змастіть кремом. Кладіть наступний корж і знову крем. Боки теж змастіть.

Викладіть останній корж. Його намащувати не потрібно. Буде гарніше, якщо зробите з кондитерського мішечка квіточки з крему. Робіть їх прямо в отворах в сіточці коржа. З одного коржа зробіть крихту і присипте боки торта. Бажано витримати торт 2-3 години в холодильнику, а вже потім можете нарізати й частуватися.

Популярне

Схожі статті

“Нарешті породичалися”: Ребрик розсекретила, хто став її кумом. Хрещений батько доньки – дуже відома людина

Лілія Ребрик разом із чоловіком Андрієм Диким розповіли, що похристили доньку Аделіну. Знаменитості показали, хто став хрещеним батьком дівчинки.

Торт Рафаелло: кожен “кусь” — це суцільна насолода! Як дізналась цей рецепт, вважаю його просто найкращим

Звабливий аромат кокоса, ніжна текстура бісквіта та неперевершений смак крему з білим шоколадом й мигдалем — все це об'єднується в одному неймовірному десерті — торті "Рафаелло".

Без клопоту та без борошна: десерт, який підкорив мого чоловіка. Всі повинні знати, наскільки це смачно!

Цей шоколадний торт підкорює своїм бездоганним смаком, ароматом і простотою у приготуванні. А особливістю десерту є те, що він без грама борошна!