Ульотний салат з буряка та ще двох інгредієнтів: заправка піднімає смак до ресторанного рівня. Сама вигадала

Простий у приготуванні салат містить чималу кількість вітамінів, а тому його особливо потрібно приготувати та скуштувати у зимовий період. Швидше запам'ятовуйте рецепт!

Такий простий у приготуванні салат точно не залишить вас байдужим. На перший погляд може здаватись, що таке поєднання продуктів не може добре смакувати. Насправді закуска чудово смакує, а особливо вдало доповнює смачний салат власноруч приготована заправка з елементарних продуктів. Отже, швидше беріться до приготування такого простого частування.

Простий і дуже корисний рецепт салату з буряка, яблук і горіхів, який містить багато вітамінів
Простий і дуже корисний рецепт салату з буряка, яблук і горіхів, який містить багато вітамінів

Інгредієнти

  • 2 середні буряки;
  • 2 яблука;
  • 1/2 чашки горіхів;
  • 1/4 чашки свіжої м’яти;
  • Сіль і чорний перець на смак;

Для заправки

  • 3 ст. ложки оливкової олії;
  • 2 ст. ложки яблучного оцту;
  • 1 ч. ложка меду.

Спосіб приготування:

Яблука попередньо очистьте та помийте, видаліть серцевину та наріжте на невеликі шматочки, а ще краще – натріть на кухонній тертці. Буряк відваріть та очистьте від шкірки, також натріть на тертці або наріжте на кружальця – на власний смак. У великій мисці перемішайте нарізані буряки, яблука, подрібнені та злегка підсмажені горіхи, м’яту. В іншій мисці змішайте оливкову олію, яблучний оцет та мед, добре перемішайте, щоб отримати однорідну заправку. Ви також можете додати зовсім трішки лимонного соку.

Полийте заправкою салат та обережно перемішайте, щоб усі інгредієнти були рівномірно покриті соусом. Спробуйте салат та додайте сіль і чорний перець на смак. Дайте салату трішки настоятися в холодильнику перед подачею, щоб смаки добре перемішались. Подавайте салат у красивому посуді та прикрасьте, за бажання, додатковою м’ятою або горішками.

Простий і дуже корисний рецепт салату з буряка, яблук і горіхів, який містить багато вітамінів
Простий і дуже корисний рецепт салату з буряка, яблук і горіхів, який містить багато вітамінів

Фахівці у сфері здоров’я рекомендують у зимовий період насичувати організм корисними мікроелементами та вітамінами. Таким чином ви зможете уникнути зайвих захворювань через послаблений імунітет. Крім того, смачне поєднання продуктів не залишить нікого байдужим. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.