Мій улюблений зимовий фініковий пиріг лише з 3 інгредієнтів, але без борошна, глютену, цукру: готую щонеділі

Цей пиріг є досить сучасним, оскільки відповідає вимогам слідкувати за своїм здоров'ям та зовнішнім виглядом. А ще його приготування не потребує багато часу, що також важливо при нашому ритмі життя.

Дійсно, пиріг складається лише з 3 інгредієнтів. В ньому навіть відсутній розпушувач. А завдяки тому, що фінік сам по собі дуже солодкий, про цукор навіть не йде мова. Втім, цінність цього рецепту полягає в тому, що в випічці багато клітковини (знов таки, через фініки), що добре відіб’ється на роботі вашої системи травлення. Ну і нарешті, він і справді готується напрочуд швидко, тому вам не варто хвилюватися, якщо до вас зненацька прийдуть гості, а на кухні не залишилось смаколиків.

Окрім продуктів вам необхідно мати роз’ємну форму діаметром 20 см, повністю вистелену пергаментом або кухарським папером, та духовку, розігріту заздалегідь до температури 180 градусів. Потрібен також подрібнювач або блендер чи кавомолка.

Інгредієнти

  • 250 грамів фініків
  • 200 грамів мигдалю
  • 4 яйця

Приготування

Фініковий пиріг лише з 3 інгредієнтів
  1. Помийте та за необхідності потримайте у гарячій воді фініки. Потім обсушіть їх та повибирайте з кожного кісточки. Після того ножем дрібно поріжте їх на часточки.
  2. За допомогою подрібнювача створіть з мигдалю дуже дрібну крихту, але не перетворюйте аж на порошок.
  3. У миску вбийте яйця, а до них всипте спочатку мигдалеву крихту. Дуже добре перемішайте. Зауважимо, що перемішувати на кожному етапі обов’язково, тому що це збагатить “тісто” повітрям і зробить пиріг більш пухким.
  4. Наступним кроком додайте подрібнені фініки. Також все ретельно перемішайте та залиште “тісто” постояти протягом 5 хвилин. Ви помітите, що на поверхні з’явилася піна. Це дуже добре для підняття пирога.
  5. Наповніть форму цим “тістом” та відправте у духовку на 35 хвилин.
  6. Вживайте пиріг з гарячими напоями або з мороженим.

Популярне

Схожі статті

Розкішний пиріг до чаю, що й торта не потрібно: настільки простий набір продуктів, але дуже красиво й смачно

Такий домашній пиріг варто приготувати хоча б один раз, адже процес приготування займає мінімум часу. Ділимось найкращим рецептом, який точно вас підкорить.

Як виглядають всі жінки Сергія Притули і чи могли бути у нього романтичні стосунки з Ольгою Фреймут (ФОТО)

Відомий український ведучий і волонтер Сергій Притула був одружений не один раз. Розповідаємо, ким була його колишня дружина та як вона виглядала.

З 1 стакану кефіру і сиру готую гору гарячих коржиків на сніданок: всього 5 хвилин, і змітають без залишку

Сніданок - це найважливіший прийом їжі. Варіантів його приготування існує багато. Сьогодні ми підготували найпростіший рецепт із кефіру та сиру. Ці коржики сподобаються кожному після першої ж проби.