Беру лаваш, яблука та пару горіхів: зробила з цього десерт, який неможливо купити в магазині. Супер просто

Смачний і незвичайний десерт готується з простого лаваша, яблук і горіхів. Апетитне частування смакує не гірше, ніж дорогі тістечка у кондитерських.

Апетитне частування готується за лічені хвилини, втім довго на вашому столі воно не затримається. Нічого важкого у приготуванні немає – всього лише потрібно загорнути начинку у смачні лаваші, а потім “закинути” випікатись у духовку. В результаті ви отримаєте неймовірно смачні солодощі, які нагадають східні частування або ж відому всім яблучну шарлотку. Отже, хутчіше берімося до приготування!

Кулінари поділились простим рецептом смачного частування з яблука та горіхів у лаваші
Кулінари поділились простим рецептом смачного частування з яблука та горіхів у лаваші

Інгредієнти:

  • 3 яблука;
  • 4 лаваші;
  • 120 г вершкового масла;
  • 120 г цукру;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 100 мл кленового сиропу;
  • 100 г горіхів;
  • Пломбір для подачі.

Спосіб приготування:

Наріжте яблука на тонкі смужки. Розтопіть вершкове масло. Змішайте цукор і корицю в невеликій мисці. Перемеліть горіхи або вручну подрібніть їх. Розгорніть лаваш і помажте його розтопленим маслом. Посипте лаваші сумішшю цукру та кориці. Рівномірно розкладіть тонкі смужки яблук по всій поверхні. Посипте подрібненими горіхами по всій площі.

Почніть скручувати лаваш з одного кінця, утворюючи рулет. Покладіть отриманий рулет на декілька хвилин у морозильник для закріплення форми. Розігрійте духовку до 180 градусів. Дістаньте рулон і полийте його кленовим сиропом.

Поставте рулет у духовку і випікайте приблизно 20-25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Дістаньте десерт із духовки і залиште його трішки охолонути. Наріжте рулет на кружечки і подавайте теплим, додаючи до кожного шматочка кулю пломбіру, якщо бажаєте. Цей десерт із лаваша, яблук і горіхів буде неймовірно ароматним.

Кулінари поділились простим рецептом смачного частування з яблука та горіхів у лаваші
Кулінари поділились простим рецептом смачного частування з яблука та горіхів у лаваші

Простий і дуже смачний десерт ідеально підійде до вечірнього горнятка кави або чаю. Ви легко зможете приготувати такий рулет, не витрачаючи зайвих сил і часу. Готовий смаколик подавайте до столу теплим, коли щойно його приготували. Обов’язково спробуйте випекти цей десерт і потішити частуванням себе і близьких. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.