Залишки майонезу після свят пускаю на печиво “Ніжність”: воно аж тане в роті. Смачніше, ніж у магазині

Печиво "Ніжність" готується дуже просто з доволі доступних інгредієнтів. Ніхто ніколи не здогадається, що ви замісили тісто на майонезі. Смак виходить ідеальний. А часу знадобиться небагато.

Вам знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 1 скл. цукру;
  • 250 мл майонезу;
  • 3 скл. борошна;
  • 0,5 ч.лож. соди;
  • 0,5 ч.лож. лимонного соку;
  • 0,5 ч.лож. ваніліну.
Печиво ніжність на майонезі

Яйце розбийте в глибоку мисочку. Збийте вінчиком до однорідності. Всипте цукор і розітріть суміш ложкою. Додайте майонез. Брати можна будь-який. Звісно, якщо є вільний час, найкращий варіант – зробити домашній.

Печиво ніжність на майонезі

Погасіть соду в ложці лимонним соком, вичавивши його зі шматочка цитруса. Додайте в тісто. Ретельно перемішайте. Всипте ванілін. Починайте потроху додавати просіяне борошно, постійно перемішуючи.

Печиво ніжність на майонезі

Замісіть круте тісто. Затягніть мисочку з тістом харчовою плівкою і залиште на 15 хвилин. Тим часом увімкніть духовку на 180 градусів, щоб прогрілася. Притрусіть стіл борошном. Викладіть тісто. Ще трішки вимісіть.

Печиво ніжність на майонезі

Скалку притрусіть борошном і починайте розкачувати ковбик. Корж має бути завтовшки 5 мм. Надто тонко розкачувати не потрібно. Виріжте кружальця за допомогою формочки. Деко вистеліть пергаментним папером. Викладіть кружальця, роблячи відступи.

Поставте в духовку й випікайте 15 хвилин. Допоки печеться перша партія печива, зберіть обрізки тіста, розкачайте і знову виріжте кружальця. Діставши деко з духовки, перекладіть готове печиво “Ніжність” на тарілку. Деко вистеліть новим аркушем для випікання, викладіть ще одну порцію і поставте до духовки. Печиво на майонезі чудово зберігається у холодильнику. Та навряд чи це знадобиться, бо домашні швидко з’їдять смаколик.

Популярне

Схожі статті

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.

Колишні Перші леді України: кого вважають найкрасивішою серед них та як виглядають у звичайному житті

За більш як 30 років Незалежності в Україні змінилось 6 президентів. Як виглядають їхні дружини та чим вони займались протягом президентських термінів своїх чоловіків?