Це найкращі котлети, які я коли-небудь пробувала: рецепт швидких та ситних капустяних котлет. Не набридають

Ці котлети з капусти можна готувати у піст, або просто, щоб урізноманітнити своє повсякденне меню. Котлетки виходять дуже смачними, ніжними та ситними.

У котлет з капусти є багато переваг. Вони підходять для людей, які постять, чи просто не вживають продуктів тваринного походження. Крім того, ці котлети дуже бюджетні і легко готуються. Та найголовніше, що вони неймовірно смачні і ситні.

Необхідні інгредієнти:

  • Капуста – 700 г;
  • цибуля – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • манка – 3-4 ст.л;
  • картопля – 2 шт;
  • сіль та перець за смаком;
  • сушений часник – 1ч.л;
  • прованські трави – 0.5 ч.л;
  • мускатний горіх – ¼ ч.л;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Білокачанну капусту шинкуємо тонкою соломкою. Довгі смужки розрізаємо ножем на коротші.

Рецепт смачних і ситних котлет з капусти
Рецепт смачних і ситних котлет з капусти

Перекладаємо нарізану капусту в каструлю і заливаємо водою, добавляємо дрібку солі. Ставимо каструлю на вогонь і варимо капусту після закипання 10-15 хвилин.

В цей час підготуємо інші інгредієнти. Капусту нарізаємо дрібним кубиком, моркву натираємо на дрібну тертку. Обсмажуємо цибулю з морквою на рослинній олії до злегка золотистого кольору. Вкінці обсмаження до засмажки додаємо сіль, перець та улюблені спеції (сухий часник, прованські трави, мускатний горіх).

Зварену капусту відкидаємо на сито і повністю проціджуємо від рідини. Перекладаємо капусту у глибоку миску. Туди ж перекладаємо засмажку.

2 картоплини натираємо на дрібну тертку, як на деруни, і перекладаємо до овочевого фаршу. Також до майбутніх котлет додаємо манку і ретельно перемішуємо.

Рецепт смачних і ситних котлет з капусти
Рецепт смачних і ситних котлет з капусти

Пробуємо фарш на смак і за потреби ще підсолюємо. Готовий фарш залишаємо на 10-15 хвилин, щоб набухла манка. Після цього формуємо котлети і обсмажуємо на середньому вогні на розпеченій олії з двох боків.

Готові котлетки виймаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подаємо котлети разом зі сметаною, чи іншим соусом. Ця страва смачна і в гарячому і в холодному вигляді.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Наш десертний кумир — легкий та ніжний тортик із пломбіром: 15 хвилин роботи, а насолоди — на весь день

У світі десертів є такі, що зайняли головні місця у наших серцях, ставши справжніми кумирами. Серед них на одному з перших — легкий та ніжний тортик із пломбіром.

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.