Не мучусь з тістом, роблю набагато простіше: нереально смачний апельсиновий пиріг. Навіть міксера не треба

Апельсиновий пиріг виходить неймовірно пухким, ніжним, ароматним і вологим. Готується він елементарно з найпростіших продуктів, які є вдома у кожного.

Якщо ви хочете порадувати рідних смачною домашньою випічкою, а стояти довго біля плити вам не хочеться, зверніть увагу на цей рецепт. Апельсиновий пиріг дуже просто готується, а смак у нього божественний. Всього за 10 хвилин + час на випічку ви отримаєте чудовий десерт.

Необхідні інгредієнти:

  • апельсин – 1 шт;
  • молоко – 200 мл (одна склянка);
  • рослинна олія без запаху – 100 мл;
  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • пшеничне борошно – 250 г;
  • розпушувач тіста – 1, 5 ч.л.

Спосіб приготування:

1 середній апельсин ретельно миємо і нарізаємо на шматки прямо зі шкіркою. Для того, щоб апельсин був ідеально чистим, можна його ошпарити окропом, або промити з содою.

Перекладаємо апельсин у миску і додаємо до нього молоко і олію. За допомогою погружного блендера збиваємо все до однорідності. Апельсин потрібно довести до стану пюре.

Рецепт пишного і вологого апельсинового пирога до чаю
Рецепт пишного і вологого апельсинового пирога до чаю

До апельсиново-молочної суміші додаємо 3 яйця, цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Ретельно розмішуємо все вінчиком до однорідності. Поступово додаємо до миски просіяне борошно разом з розпушувачем. продовжуємо вимішувати тісто.

Готове тісто має вийти середньої густини, приблизно, як на оладки.

Рецепт пишного і вологого апельсинового пирога до чаю
Рецепт пишного і вологого апельсинового пирога до чаю

Форму для випічки вистиламо пергаментним папером і виливаємо туди тісто. Пиріг випікаємо у розігрітій духовці при температурі 170 градусів 50-55 хвилин.

Готовий пиріг за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Готовий пиріг виходить неймовірно апетитним і ароматном. Не турбуйтеся, що в цьому рецепті апельсин використовується зі шкіркою. У готовому пирозі немає ні гіркоти від цедри, ні приторного смаку апельсину.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.