Повноцінний обід: картопляну запіканку з броколі та моцарелою готую щотижня, бо це навіть краще м’яса

Надзвичайно просто приготувати таку прекрасну страву. А на додаток розповімо, як можна до неї приготувати картоплю. Отже, сьогодні у рецепті — два в одному.

Для приготування запіканки вам окрім продуктів знадобиться заздалегідь розігріта до температури 180° духовка та жароміцна форма для запікання, змащена зсередини рослинною олією.

Рецепт та приготування

Броколі

Запіканка з броколі
  1. Качан броколі розділіть на суцвіття. Покладіть їх в киплячу підсолену воду. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
  2. 3 яйця збийте з сіллю, додайте чорний мелений перець. Добре перемішайте. Влийте 2 столові ложки молока. Змішайте все вінчиком до однорідності.
  3. Відцідіть воду з броколі. Змастіть капусту оливковою олією. Розкладіть її одним шаром у підготовлену форму для запікання. Залийте  яєчною сумішшю.
  4. 200 г моцарели поріжте на тонкі скибочки та розкладіть зверху броколі. Присипте цей шар орегано, копченою паприкою.
  5. Запікайте в духовці при 180 ° C (350 ° F) протягом 20 хвилин.

Картопля

  1. Картоплю 5 штук  (900 г) наріжте на середні кубики. Залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хвилин. Після того воду відцідіть.
  2. 1 ріпчасту цибулину та 1 відчищений від насіння та перегородок болгарський перець наріжте невеликими шматочками. Вершкове масло (1 столову ложку) покладіть у гарячу пательню. Обсмажте картоплю 15 хвилин, додавши сіль.
  3. Потім покладіть до картоплі спочатку цибулю. Обсмажте її до прозорого кольору, а потім всипте перець і готуйте до готовності. Час від часу помішуйте. На при кінці посипте страву копченою паприкою.
  4. Перед подачею запіканку поріжте на порційні шматки та розкладіть по тарілках. До запіканки додайте смажену ароматну картоплю. Поставте на стіл сметану або ваш улюблений соус, кетчуп та таке інше. Смачного!
Запіканка з броколі та смаженою картоплею

Популярне

Схожі статті

Після цієї вечері чоловік зробив пропозицію руки та серця друге: запечені курячі крильця в пікантній глазурі

Курячі крильця в томатно-медовій глазурі – це страва, яка вразить ваші смакові рецептори своїм насиченим смаком і ароматом. Вони підходять як для повсякденного вечері, так і для святкового столу.

З’їдять за хвилину! Новий салат з капусти на кожен день і на свято – такий простий, а розлітається на ура

Простий, але дуже смачний салат з молодої капусти – те, що треба влітку. Рецепт – швидкий, а смак виходить неперевершеним. Весь секрет цього салату у незвичайній заправці.

Софія Ротару прилаштувала онуку в надійні руки: після айтішника Соня закрутила роман з нащадком мільярдера

Онука Софії Ротару привітала свого бойфренда з днем народження. Хоч і не назвала імені чоловіка, та всі втямили – це син заможного американського мільярдера Макс Лернер.