Тримає форму і без желатину: рецепт “Тирамісу”, який піднесе аж до небес, бо нереально смачно. Відеорецепт

Тирамісу – відомий італійський десерт, який став відомим у багатьох країнах світу. Приготувати його в домашніх умовах не складно, головне знайти правильні інгредієнти для цього десерту.

Тирамісу – один з найвідоміших десертів, який полюбився багатьом ласунам по всьому світу. Складається він зі смачного бісквітного печива савоярді, який просочують кавою і лікером та з дуже смачного і ніжного крему на основі сиру Маскарпоне.

Цим десертом можна поласувати не лише у ресторанах, а й приготувати його вдома. Рецепт “Тирамісу” досить простий і не потребує великих кулінарних здібностей.

Необхідні інгредієнти:

  • печиво савоярді – 24 шт;
  • мелена кава – 30 г;
  • вершки (33% жирності) – 200 мл;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • сир Маскарпоне – 500 г;
  • лікер Амаретто – 2 ст.л;
  • какао для прикрашання.

Спосіб приготування:

Для початку заваріть каву. Потрібно зробити міцну каву по типу еспресо. Поки кава охолоджується, приготуємо крем. Для цього у глибоку миску вливаємо охолодженні вершки і додаємо до них цукрову пудру. Збиваємо вершки з пудрою до утворення густого крему. Після цього порціями додаємо до збитих вершків сир Маскарпоне і продовжуємо збивати все міксером. Крем готовий.

Рецепт італійського десерту Тирамісу
Рецепт італійського десерту Тирамісу

До холодної кави додаємо лікер Амаретто. Його можна замінити на бренді, або взагалі не додавати алкоголь, якщо десерт готується для дітей.

Беремо форму, в якій буде формувати десерт. Відкриваємо печиво савоярді. Кожну паличку Савоярді занурюємо у каву на 1-2 секунди і викладаємо у форму одна біля одної. Коли вся форма буде вистелена печивом, викладаємо половину підготовленого крему.

Рецепт італійського десерту Тирамісу
Рецепт італійського десерту Тирамісу

Після крему викладаємо другий шар печиво Савоярді, змочений у каві. На верх знову викладаємо крем і розрівнюємо його. Засипаємо десерт какао.

Ставимо Тирамісу в холодильник на 6-8 годин і насолоджуємося його неповторним смаком!

Детальний відеорецепт приготування Тирамісу дивіться у відео:

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.