Не готуйте їх по-старому, спробуйте цю смакоту: запечені фрикадельки у духовці з ароматною заливкою та сиром

Якщо у вас не завжди виходили соковиті фрикадельки, то спробуйте приготувати їх за цим рецептом і ви обов'язково отримаєте те, чого хочете і навіть більше.

Вам не потрібні кулінарні навички чи багатий досвід, щоб створити найсмачніші фрикадельки. Просто скористуйтесь цим простим рецептом. Завдяки ароматній заливці ця страва стане частіше з’являтися на вашому столі, тому що саме так вас будуть просити готувати ті, кого ви нагодуєте ними хоча б один раз.

Для запікання вам знадобиться заздалегідь розігріта духовка до температури 180° C та жароміцна форма для запікання, такого розміру, щоб можна було розкласти сформовану кількість фрикадельок одним шаром.

Інгредієнти для фрикадельок

  • Фарш з будь-якого м’яса 600 г
  • Сіль, чорний мелений перець, сушений мелений часник, сушена мелена паприка на ваш смак
  • Цибуля ріпчаста 1 штука

Інгредієнти для заливки

  • Сіль 5 г
  • Чорний мелений перець 3 г
  • Куркума 3 г
  • Гірчиця 30 грамів
  • Вершки 150 мл
  • Кріп 15 г
  • Сир твердий 50 г

Приготування

Фрикадельки з заливкою та сиром у духовці
  1. Придбайте фарш з м’яса, яке вам подобається найбільше або приготуйте його самотужки. Краще, якщо він буде середньої жирності. Всипте у нього часник та паприку. Посоліть та поперчіть.
  2. Ріпчасту цибулю постарайтеся нарізати якомога дрібно, а тоді додайте її у фарш. Після того дуже добре та досить тривало перемішуйте фарш руками. Це потрібно для того, щоб цибуля пустила сік і всі складники зв’язалися між собою. Дайте фаршу постояти пів години, а тоді сформуйте з нього невеличкі фрикадельки у характерній формі кульок.
  3. Розкладіть їх у форму для запікання одним шаром.
  4. Тепер приготуйте заливку. Для цього просто змішайте у теплих вершках куркуму з гірчицею. Посоліть та поперчіть рідину на ваш смак, а потім всипте дрібно порізану зелень кропу. Знову все добре перемішайте.
  5. Залийте фрикадельки у формі заливкою, посипте натертим сиром та відправте її у духовку на середній рівень, не накриваючи, на 40 хвилин.
  6. До фрикадельок приготуйте гарнір з картоплі та смакуйте.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.