Крутіше, ніж біляші, смачніше, ніж чебуреки. Я готую їх щодня: міні піци – хоч в дорогу, хоч на перекус

Ця страва дійсно готується дуже швидко. Певний час витрачається лише на приготування тіста, а все інше й навіть випікання, займає лічені хвилини. Практична ж користь та смак вам точно сподобаються.

Дехто вважає, що у рецепті не вистачає кислинки та гіркуватості. Але ці нюанси кожен в змозі створити самотужки, додавши у складники, наприклад, мариновані огірки або оливки. Взагалі начинка не претендує на ідеальну. Створіть на основі цього рецепта свій шедевр.

Окрім продуктів потрібно буде підготувати духовку, розігрівши її до 220° С. Деко, на якому ви будете випікати, краще застелити пергаментом або кулінарним папером, змащеним рослинною олією.

Інгредієнти

  • Молоко тепле 150 мл
  • Дріжджі сирі 5 г
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Оливкова олія 50 мл
  • Борошно 400 г

Приготування

Вдалий рецепт міні піци
  1. Спочатку у тепле молоко покладіть дріжджі та добре їх розмішайте разом з цукром. Накрийте та потримайте, щоб побачити, що вони підійшли, 5-7 хвилин.
  2. Після того, як ви впевнитись, що дріжджі працюють, влийте спочатку оливкову олію, а потім поступово всипайте порціями борошно та замішуйте тісто.
  3. Коли сформуєте з тіста гладеньку кулю, то покладіть її у миску, накрийте плівкою та дайте тісту піднятися у теплому місці протягом 20 хвилин.
  4. Потім розділіть його на 6 рівних частин. З кожної сформуйте кульку, накрийте їх плівкою та дайте відпочити 5-7 хвилин.
  5. Тепер розкачайте кожну кульку у невеличкий коржик із заглибленням, як на фото. Розкладіть їх на деко. Змастіть збитим до однорідності жовтком, а потім вичавіть на кожен по 2 см кетчупу та майонезу. Змішайте пензликом та розподіліть по поверхні.
  6. Далі викладайте начинку. Наприклад: порізана дрібно ковбаса, потім — порізані солодкий перець та свіжа зелень. На останок посипте зверху натертим твердим сиром.
  7. Відправте деко у духовку на 10 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Різні погляди, зради та конфлікти: чому Камалія розлучилася з мільярдером Захуром після 20 років шлюбу

Вже пройшло майже рік, як відома українська співачка Камалія оголосила про розлучення зі своїм чоловіком-мільярдером Захуром. Артистка досі приховує реальні причини розставання з чоловіком.

Рецепт дізналася від кухарів. Тепер готую тільки так, і завжди хочеться ще: шоколадна шарлотка з грушами

Шарлотка - це знайома всім і звична страва. Вона дуже проста, її можна подати на сніданок, обід, як десерт або взяти з собою на роботу. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадної шарлотки.

З лососем і полуницею: переможниця “МастерШеф-12” показала новий рівень окрошки – рецепт вже тут

Валерія Матрохіна, українська кулінарка та переможниця проєкту "МастерШеф-12", на особистій сторінці в Інстаграмі розповіла, як готувати незвичайну окрошку.