Беру картоплю, сир і готую не пюре, а запіканку: гарнір, який приготувала раз, а тепер просять кожен день

Запіканка з картоплі у сметані виходить неймовірно смачною, ніжною, соковитою і має приємний вершковий смак. Така картопля стане ідеальним гарніром на святковий стіл.

Картопля – мабуть найпопулярніший продукт в Україні, який люблять усі. Її готують найрізноманітнішими способами: смажать, запікають, варять, роблять з неї начинку для вареників, пиріжків та інше. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний варіант приготування картоплі. Запіканка з сиром у сметані виходить настільки смачною, що її неможливо припинити їсти. Таку картоплю можна приготувати як на кожен день, так і на святковий стіл.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • цибуля – 3 шт;
  • твердий сир – 150 г;
  • вершкове масло – 30 г”
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Для заливки:

  • яйце – 1 шт;
  • сметана – 100 г;
  • вода – 100 мл;
  • сіль – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

Картоплю очищаємо і нарізаємо пластинками товщиною приблизно 2 мм. Цибулю нарізаємо півкільцями. Сир натираємо на крупну тертку. Обирайте сир з яскравим вершковим смаком.

До нарізаної картоплі додаємо сіль, перець і улюблені спеції. Можна взяти вже готову суміш спецій до картоплі. Такоє ідеально підійдуть прованські трави та сухий часник.

Рецепт картопляної запіканки з сиром у сметані
Рецепт картопляної запіканки з сиром у сметані

Готуємо заливку. У мисці змішуємо одне яйце зі сметаною та сіллю. Розмішуємо вінчиком до однорідності і доливаємо воду. Перемішуємо.

Беремо форму для випічки і щедро змащуємо дно та стінки форми вершковим маслом. Викладаємо у форму половину всієї картоплі. Далі викладаємо нарізану цибулю, а на верх – другу половину картоплі. Заливаємо все підготовленою заливкою і посипаємо сиром. Накриваємо форму фольгою.

Рецепт картопляної запіканки з сиром у сметані
Рецепт картопляної запіканки з сиром у сметані

Ставимо запіканку у розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 60 хвилин. далі знімаємо з форми фольгу і випікаємо картоплю ще 30 хвилин до румяності.

Готова картопляна запіканка виходить повністю пропеченою, картопля всередині м’яка і має приємний вершковий смак, а румяна сирна скоринка додає цій запіканці особливого шарму.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.