Тіста небагато, а крему суфле вдосталь: випікаю ніжний повітряний пиріг для своїх – наминають залюбки

Якщо хочеться чогось повітряного й дуже ніжного, приготуйте пиріг із кремом суфле. Таким виробом можна й домашніх у вихідні почастувати, і гостям не соромно подати.

Вам знадобиться:

  • 220 г борошна;
  • 80 г цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 1 ч.лож. розпушувача.

Для начинки:

  • 400 г йогурту;
  • 80 г цукру;
  • 50 г борошна;
  • 2 яєчних білки;
  • 1 ст.лож. ванільного цукру.
Пісочний пиріг із кремом суфле

Вершкове масло розтопіть. Можете скористатися мікрохвильовою піччю або зробіть це на дуже повільному вогні. Зачекайте трішки, щоб масло стало кімнатної температури. В яєць розділіть білки від жовтків. Жовтки з цукром розітріть вінчиком, щоб цукор повністю розчинився. Додайте масло й перемішайте.

Пісочний пиріг із кремом суфле

Борошно з розпушувачем просійте крізь сито. Всипте у суміш і перемішайте лопаткою. Перетріть тісто руками. Має вийти крихта. Довго не місіть, щоб пиріг не вийшов занадто жорстким.

Тепер беріться за суфле. Йогурт 4-6% жирності можете замінити сметаною 15-20%. Збийте білки, посоливши їх. Має вийти повітряна піна. Починайте потроху додавати цукор із ванільним цукром. Щоразу перемішуйте масу до однорідності лопаткою.

Пісочний пиріг із кремом суфле

Додайте борошно, просіявши його. На цьому етапі користатися міксером не можна, щоб маса не втратила пишність. Форму для випікання вистеліть пергаментом. Викладіть половину пісочної крихти. Легенько утрамбуйте, зробивши бортики.

Пісочний пиріг із кремом суфле

На тісто викладіть суфле, розрівняйте. Засипте решту крихти. Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте пиріг і випікайте 35 хвилин. Має з’явитися рум’яна скоринка. Готовий пиріг перекладіть на блюдо і подавайте до столу.

Популярне

Схожі статті

Найсмачніший вишневий пиріг, який я коли-небудь їла: шматочок раю ви можете створити просто вдома

Відчуйте смак десертного раю, не виходячи зі своєї власної кухні з вершковим вишневим пирогом. Ця випічка — справжнє шедевральне поєднання ніжного борошняного тіста та соковитих вишневих ягід.

Дружина Віктора Павліка Катя Репяхова показала племінницю, яка стала захисницею: “В добру дорогу, рідна”

Нещодавно дружина популярного співака Віктора Павліка, відома блогерка Катя Репяхова вирішила поділитися зі своїми шанувальниками новиною — її племінниця стала захисницею.

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.