Розминаю банан, додаю яйце та какао: такого смачного брауні ніколи не куштувала – неземний смак за 5 хвилин

Банановий смаколик готується без використання цукру. Для того, щоб змішати 4 інгредієнти, достатньо 5 хвилин. Решту за вас зробить духовка.

Вам знадобиться:

  • 50 г чорного шоколаду;
  • 40 г какао;
  • 2 банани;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача.
Брауні за 5 хвилин з бананом та шоколадом

Банани мають бути не перезрілими, але й не зеленими. Обирайте з жовтою шкірочкою без коричневих плям. Яйця беріть великі. Якщо менші, то додайте 3 штуки. Банани позбавте шкуринки й поламайте на невеликі шматочки. Перекладіть у чашу блендера, розбивши туди яйця, всипавши какао й розпушувач.

Брауні за 5 хвилин з бананом та шоколадом

Подрібніть суміш, щоб стала однорідною, а яйця добренько збилися. Форму 14-16 см у діаметрі вистеліть пергаментом. Перелийте готову шоколадну масу туди. Духовку попередньо розігрійте до 170 градусів. Якщо у вас форма скляна, то витягніть із духовки решітку. Закладайте разом із формою, щоб вони були однієї температури.

Брауні за 5 хвилин з бананом та шоколадом

Випікайте близько 40 хвилин. Різні духовки печуть по-різному. Тому орієнтуйтеся не на час, а на готовність пирога. Проткніть посередині зубочисткою. Якщо витягнете суху паличку, значить, брауні пропікся достатньо.

Брауні за 5 хвилин з бананом та шоколадом

Витягніть пиріг із духовки, але не з форми. Відразу ж викладіть зверху шоколад, поламаний на шматочки. Коли він підтане, розрівняйте його лопаткою по всій поверхні брауні. За бажанням шоколад можете розтопити на водяній бані чи в мікрохвильовій печі.

Коли прохолоне, дістаньте з форми, перекладіть на пласке блюдо, поріжте на шматочки й подавайте до столу. Банановий брауні однаково смакує хоч із чаєм, хоч із кавою.

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.