Цей десерт у радянських столових розмітали за хвилину: тістечко “Картопля”. Рецепт по ГОСТу за тех-картою

Скільки господинь, стільки й рецептів тістечка "Картопля". Тим часом існують стандарти, за якими готувалися ці солодощі в радянських їдальнях. Сьогодні спробуємо саме такий рецепт.

Вам знадобиться:

  • 200 г здобних сухарів;
  • 120 г вершкового масла;
  • 125 мл молока;
  • 3 ст.лож. какао-порошку;
  • 100 г цукру;
  • 1 ст.лож. коньяку;
  • 1 ст.лож. цукрової пудри.
Тістечко Картопля за ГОСТом

Спочатку беріться за сухарі. Для тістечка “Картопля” їх потрібно перебити в блендері на дрібну крихту. У сотейнику змішайте цукор, дві третини порції какао-порошку та молоко. Поставте каструлю на плиту. Нехай закипає, а ви постійно перемішуйте, щоб нічого не пригоріло.

Тістечко Картопля за ГОСТом

Маса має вийти однорідною, без жодних грудочок. Додайте масло. Його дістаньте з холодильника завчасно, щоб трішки розм’якло. Перемішуйте, допоки масло не розчиниться.

Тепер всипайте сухарі. Ретельно перемішайте масу і відставте на пів години, щоб сухарики набрякли. Коли тісто прохолоне, відправте його до холодильника. Діставши, сформуйте тістечка овальної форми.

Тістечко Картопля за ГОСТом

Рештки какао-порошку змішайте з цукровою пудрою. Обваляйте стовпчики в цій суміші й викладіть на тарілку. Тепер можете частувати домашніх та рідню. Як бачите, обійшлося без випікання.

Тістечко Картопля за ГОСТом

Звісно, слабко віриться, що в радянських їдальнях міг бути присутній коньяк серед інгредієнтів, тим паче навряд чи подібне робилося в шкільних чи студентських закладах громадського харчування.

Тож сміливо можете замінити цей інгредієнт будь-яким сиропом. Готові тістечка “Картопля” обов’язково припадуть до вподоби як дорослим, так і малечі. Якщо люду до чаю зібралося чимало, сміливо подвоюйте кількість інгредієнтів – з’їдять усе.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.