Беру мойву, складаю у сковорідку, додаю кілька інгредієнтів: за 50 хвилин отримую смачні й апетитні шпроти

Це тільки здається складним зробити шпроти з мойви. Насправді ж можна приготувати рибку в будь-якій кількості. Чудово виглядає як закуска для бутербродів на святковому столі.

Вам знадобиться:

  • 700 г мойви;
  • 200 г води;
  • 150 мл олії;
  • 2 зубці часнику;
  • 5 лаврових листків;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 3 пакетики чорного чаю;
  • 1 бульйонний кубик;
  • 40 г цибулевого лушпиння;
  • 0,5 ч.лож. рідкого диму;
  • сіль.
Шпроти з мойви в домашніх умовах

Мойву для приготування шпротів можете брати свіжу чи морожену. Якщо дістанете з морозилки, розморожуйте на нижній полиці холодильника. Рибу промийте, видаліть голівки та нутрощі. Ще раз промийте, намагаючись не зачіпати луску.

Шпроти з мойви в домашніх умовах

Чайні пакетики залийте крутим окропом, витримавши 15 хвилин, щоб чай настоявся. Обчищений часник наріжте тонкими пластинами. На дно пательні викладіть лаврове листя, горошини перцю, цибулеве лушпиння та часник.

Зверху викладіть мойву животиками донизу. Розкришіть поверх риби бульйонний кубик. Трішки присоліть. Долийте холодний чай, олію та рідкий дим. Рідина має покрити мойву на половину або трішки вище.

Шпроти з мойви в домашніх умовах

Накрийте сковорідку кришкою, доведіть до кипіння. Потім вогонь прикрутіть до мінімуму. Тушіть 50 хвилин. Після цього кришку зніміть, зробіть сильний вогонь і дочекайтеся, коли зайва рідина випарується.

Шпроти з мойви в домашніх умовах

Перекладіть шпроти в контейнер, до якого є герметична кришка. Залийте соусом із пательні. Зберігайте в холодильнику в закритому вигляді. Подавайте до столу на шматочках хліба, змащених маслом чи майонезом.

За бажанням можете додавати будь-які інші улюблені спеції. Замість мойви сміливо використовуйте іншу дрібну рибу сімейства оселедцевих: кільку, салаку, хамсу, навіть невеликий оселедець.

Популярне

Схожі статті

Дружина Віктора Павліка Катя Репяхова показала племінницю, яка стала захисницею: “В добру дорогу, рідна”

Нещодавно дружина популярного співака Віктора Павліка, відома блогерка Катя Репяхова вирішила поділитися зі своїми шанувальниками новиною — її племінниця стала захисницею.

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".