Жульєн у їстівному горщику: спробуйте цю подачу і ви повернетесь до страви знову, бо з’їдають все до крихти

Жульєн сам по собі — цікава та поживна страва, а коли кулінари підходять креативно та з фантазією, то виходить витвір, від якого у захваті як кухарі, так і дегустатори.

Саме так сталося зі звичайним, здавалося б, жульєном, але приготованим у їстівному “горщику з кришкою”, а точніше — у булочці. Якщо ви поставите цю страву на святковий стіл своїм гостям, то можете не сумніватися, вони будуть просто у захваті й неодмінно захочуть спробувати повторити такий неординарний виріб.

Окрім продуктів вам знадобиться духовка, розігріта до температури 200°, та деко, застелене пергаментом.

Інгредієнти

  • Булочка 10 штук
  • Індичка філе 500 г
  • Твердий сир 300 г
  • Гриби (шампіньйони або печериці чи інші) 500 г
  • Молоко 300 мл
  • Борошно просіяне 1 столова ложка
  • Масло вершкове 35-40 г
  • Олія оливкова 2 столові ложки
  • Сіль на ваш смак
  • Мускатний горіх на ваш смак

Приготування

Жульєн у їстівному горщику
  1. Перш за все потрібно підготувати булочки-горщики. Для цього зріжте з них верхівки, які потім будуть слугувати кришками. Столовою ложкою вийміть обережно з середини м’якість так, щоб не порушити цілісність булочки. Після того розкладіть їх на деко та відправте у розігріту духовку на 10-15 хвилин для того, щоб вони трохи підсмажились.
  2. У той час, поки булочки у духовці, займіться начинкою до них. Тобто приготуйте власне жульєн. Для цього спочатку обсмажте у сковорідці з розігрітою олією дрібно порізану цибулю до прозорого кольору. Потім покладіть туди нарізане на невеликі кубики філе індички. Смажте все  поки нарізаєте гриби.
  3. Гриби поріжте дрібно та відправте до філе з цибулею у сковорідку. Вогонь повинен бути сильним до моменту коли випарується рідина, а тоді зменште його й смажте деякий час. Після того додайте масло та борошно. Перемішайте та влийте молоко.
  4. Тушкуйте до загущення, після чого всипте невелику кількість натертого сиру.
  5. Тепер наповніть булочки жульєном, посипте сиром та запікайте протягом 5 хвилин у духовці на верхній полиці.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.