Десерт з молока за 5 хвилин без міксера і желатину: ніжний і легкий пудинг з простих інгредієнтів

Цей десерт з молока і яєць виходить дуже ніжним, легким і має кремову консистенцію. Готується він кілька хвилин з простих продуктів, а результат виходить фантастичним.

Якщо ви хочете порадувати своїх рідних смачним десертом, а довго стояти біля плити і возитися з тістом не хочеться, приготуйте цей простий і легкий пудинг на основі молока. Цей десерт сподобається і дорослим і дітям, а якщо ви зменшите кількість цукру, то його можна їсти навіть при схудненні.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 800 мл;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • яєчні жовтки – 3 шт;
  • крохмаль кукурудзяний – 20 г;
  • цедра половини лимону.

Спосіб приготування:

Молоко вливаємо у сотейник або каструлю з товстим дном. До молока додаємо дрібно натерту цедру половинки лимону. Беремо лише верхню частину лимонної шкірки, щоб не було гіркоти. Також додаємо до молока ванільний цукор і ставимо сотейник на вогонь. Варимо, помішуючи вінчиком, поки суміш не закипить.

3 яєчні жовтки добре відділяємо від жовтків і перекладаємо у глибоку миску. Туди ж додаємо цукор, крохмаль і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності.

Рецепт ніжного і легкого пудинга з молока без желатину
Рецепт ніжного і легкого пудинга з молока без желатину

Гаряче молоко знімаємо з вогню і додаємо до нього суміш жовтків, цукру та крохмалю. Розмішуємо все вінчиком, щоб не було грудочок.

Ставимо сотейник знову на вогонь і варимо на маленькому вогні, постійно перемішуючи вінчиком, до загустіння.

Рецепт ніжного і легкого пудинга з молока без желатину
Рецепт ніжного і легкого пудинга з молока без желатину

Виливаємо отриману масу у скляний контейнер. Зверху десерт за бажанням можна прикрасити корицею або какао-порошком. Ставимо десерт в холодильник до повного охолодження (мінімум на 1 годину) і насолоджуємось смаком. Після охолодження десерт ще більше застигне і буде мати приємну структуру. Пудинг дещо нагадує заварний крем, але більш легкий і ніжний.

А якщо ви хочете здивувати своїх рідних більш складною стравою, приготуйте традиційний італійський десерт Тирамісу. Як це зробити, дивіться у відео:

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.