Ніякого цукру і води: моя ідеальна хрустка квашена капуста. Рецепт, який передається з покоління в покоління

Приготувати смачну квашену капусту – набагато простіше, ніж може здаватись на перший погляд. Розповідаємо, як просто та швидко зробити апетитну закуску на обід або вечерю.

Квашена капуста насправді готується набагато простіше, ніж здається багатьом господарям і господиням. Для приготування апетитної страви вам потрібно витратити небагато часу та зовсім мало сил. Достатньо знати декілька секретів і кулінарних лайфхаків, які дозволять вам без зайвого клопоту готувати апетитну та хрустку закуску до обіднього або вечірнього столу. Берімося до справи!

Рецепт квашеної капусти без цукру та без води – апетитна та хрустка закуска без зайвих сил
Рецепт квашеної капусти без цукру та без води – апетитна та хрустка закуска без зайвих сил

Інгредієнти:

  • 1 середня білокачанна капуста;
  • 1-2 морквини;
  • 1-2 ст. ложки солі;
  • 3-4 зубчики часнику.

Спосіб приготування:

Найпершим кроком потрібно добре помити капусту та морквину. Зніміть верхнє листя капусти та наріжте її на тонкі смужки за допомогою ножа або спеціальної овочерізки. Морквину натріть на тертці. У великій мисці змішайте капусту та морквину. Додайте сіль та улюблені спеції. Якщо ви використовуєте часник, очистьте його та додайте. Зачекайте, поки капуста та морква віддадуть сік. Саме в цій рідині буде кваситись капуста, тому вам не потрібно додавати воду. Перемішайте інгредієнти, щоб рівномірно розподілити сіль, часник і спеції, якщо ви їх додаєте.

Отриману овочеву суміш потрібно притиснути зверху тарілкою. Кожну добу (24 години) потрібно протикати капусту дерев’яною шпажкою, аби випускати зайвий газ. Через 3-5 днів перекладіть капусту у банку та зберігайте у холодильнику.

Рецепт квашеної капусти без цукру та без води – апетитна та хрустка закуска без зайвих сил
Рецепт квашеної капусти без цукру та без води – апетитна та хрустка закуска без зайвих сил

Готову квашену капусту подавайте зі свіжою цибулею – звичайною або зеленою. Таке частування ідеально підходить до гарнірів або інших основних страв. Також ви можете подати салат до м’яса або риби – вам точно сподобається смак такого обіду або вечері. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.