Той самий бабусин рецепт: салат “Нептун”, який у нас готується на будь-яке свято. Головна зірка – крабові

Такий вишуканий салат "Нептун" із морепродуктів на кожен день не підійде. Але на свято стоятиме у самому центрі стола. Це ідеальне поєднання дарів моря в одному салатнику.

Вам знадобиться:

  • 150 г кальмарів;
  • 150 г креветок;
  • 3 яйця;
  • 100 г крабових паличок;
  • 70 г червоної ікри;
  • 1 ст.лож. майонезу.
Салат Нептун із морепродуктами

Оскільки в салаті присутній майонез та червона ікра, у складі яких вже є сіль, то його можна не солити. Втім, наприкінці спробуйте на смак. Можливо, захочеться трішки солі все ж додати.

Яйця проваріть 10 хвилин й опустіть у холодну воду, щоб шкаралупа легко відставала. Відділіть білки та жовтки окремо. Білки наріжте кубиками й викладіть у салатник. Жовтки можете використати для інших потреб або прикрасите ними салат зверху.

Салат Нептун із морепродуктами

Крабові палички позбавте захисної плівки й наріжте дрібними кубиками. Перекладіть до яєць. Кальмари опустіть в окріп і проваріть не довше 2 хвилин. В іншому разі м’ясо стане жорстким. Відкиньте на друшляк і промийте проточною водою. Позбавте від нутрощів та шкуринки. Наріжте кубиками й відправте до салату.

Салат Нептун із морепродуктами

Креветки відваріть 2 хвилини у підсоленій воді. Відкиньте на друшляк, щоб витекла рідина. Відкиньте голівки та хвостики й зніміть панцир. Якщо вони маленькі, додавайте цілими. Якщо великі, поріжте на шматочки. Перекладіть у салатник.

Салат Нептун із морепродуктами

Додайте майонез і перемішайте інгредієнти. Червону ікру краще викласти зверху салату. Оскільки якщо почнете перемішувати, ікринки полопаються. Подається салат “Нептун” в окремих креманках чи у спільній салатниці. За бажанням викладіть продукти шарами у кондитерському кільці.

Поставте салат до холодильника й подавайте до столу охолодженим. В останню чергу додайте ікру. Можете прикрасити цілими креветками.

Популярне

Схожі статті

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.

З ними відчуваємо себе на сьомому небі. Тістечка “Еспресо”: ранкова кава з ними — наш щоденний ритуал

Починати свій день з ароматної кави та смачних тістечок "Еспресо" — це більше, ніж лише ритуал. Це справжнє мистецтво насолоди, яке відкриває нові горизонти смаку та надає енергії на весь день.