Шарлотку більше не готую: пухкий і соковитий пиріг “Яблуневий рай” з кокосовою стружкою і лимонною глазур’ю

Цей пиріг максимально простий у своєму приготуванні, та він виходить настільки смачним, що з'їдається завжди дуже швидко. Пиріг виходить пухким, ніжним і соковитим.

Випічка з яблуками – одна з найпопулярніших у нашій країні. Та крім славнозвісної шарлотки існують ще безліч пирогів, які нікого не можуть залишити байдужим. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний яблучний пиріг з кокосовою стружкою і лимонною глазур’ю. Він виходить в міру солодким, соковитим і дуже ніжним.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 160 г;
  • кокосова стружка – 80 г;
  • молоко – 100 мл;
  • розпушувач тіста – 2 ч.л;
  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 120 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • яблука – 4 шт;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цедра половини лимону.

Для глазурі:

  • цукрова пудра – 80 г;
  • сік одного лимону.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі та цукор. Збиваємо все міксером до утворення пишної, світлої маси. До збитих яєць додаємо розтоплене вершкове масло і молоко. Розмішуємо вінчиком до однорідності. Далі додаємо кокосову стружку і цедру лимону та всипаємо просіяне борошно та розпушувач тіста. Акуратно лопаткою перемішуємо тісто до однорідності.

Рецепт пухкого і ніжного яблучного пирога з кокосом
Рецепт пухкого і ніжного яблучного пирога з кокосом

Яблука нарізаємо невеликими кубиками. Шкірку зрізати не потрібно. Обирайте соковиті, кисло-солодкі яблука. Перекидаємо нарізані яблука до тіста і ретельно його розмішуємо.

Форму для випічки вистеляємо пергаментним папером і виливаємо туди тісто.

Рецепт пухкого і ніжного яблучного пирога з кокосом
Рецепт пухкого і ніжного яблучного пирога з кокосом

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.

Готовий пиріг охолоджуємо, викладаємо на тарілку і готуємо глазурь. Для цього змішуємо сік одного лимону з цукровою пудрою. Поливаємо пиріг глазур’ю і насолоджуємось смаком.

Пиріг можна не поливати глазур’ю, а просто посипати його цукровою пудрою. Готовий пиріг виходить дуже смачним, соковитим і ніжним.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.