Домашні вже звикли, а гості дивуються: як можна зробити Зелений торт? А ось я опанувала подібний рецепт

Зелений торт на столі має дивовижно казковий вигляд. Смак теж нічого. Гості будуть у захваті від ваших кулінарних здібностей. Кислуватий бісквіт у поєднанні з солодкими кремом – справжня насолода.

Вам знадобиться:

  • 200 г замороженого шпинату;
  • 160 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • 120 мл олії;
  • 4 яйця;
  • 1 лимон;
  • 1 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 ст.лож. ванільного цукру;
  • 1 ст.лож. розпушувача.

Для просочування:

  • 1 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 ст.лож. води;
  • 1 ст.лож. цукру.

Для крему:

  • 250 мл жирних вершків;
  • 250 г м’якого сиру;
  • 80 г цукру.
Зелений торт зі шпинатом та вершковим кремом

Якщо у вас шпинат свіжий, а не заморожений, тоді збільште порцію удвічі. Якщо заморожений, розморозьте. Сік, що виділився, злийте. Ретельно подрібніть зелень у блендері. Перетріть додатково крізь сито. Долийте в шпинатне пюре олію. Збийте суміш зануреним блендером, щоб маса стала однорідною.

Зелений торт зі шпинатом та вершковим кремом

Якщо яйця дрібні, візьміть на одне більше. Відділіть білки від жовтків. Жовтки змішайте з половиною цукру, ванільним цукром та збийте міксером. Маса має стати пишною. Перелийте її до шпинату. Додайте лимонний сік та цедру з одного лимона. Перемішайте.

Білки збийте міксером з рештою цукру. Мають вийти сталі піки. Вмішайте білки в тісто дуже акуратно лопаткою, щоб вони не осіли. Починайте потроху додавати просіяне борошно, яке змішайте з розпушувачем. Щоразу ретельно перемішуйте масу. В результаті має вийти повітряне, хрустке тісто.

Зелений торт зі шпинатом та вершковим кремом

Форму діаметром 20 см змастіть олією. Перекладіть тісто туди, розрівняйте поверхню. Випікайте у духовці на 180 градусів. Орієнтовно має піти 30 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою і витягайте.

Залиште бісквіт на кілька годин. Тоді він не буде кришитися під час нарізання. Верхівку зріжте, боки підрівняйте. Корж розділіть на 3 частини вздовж. Кришечку, яку зрізали, перетворіть на крихту. У кришечки перед цим зріжте скоринку.

Зелений торт зі шпинатом та вершковим кремом

Сироп для просочування можете взяти готовий або приготуйте власноруч, з’єднавши воду, лимонний сік та цукор. Розмішуйте, допоки цукор не розчиниться повністю.

М’який сир дістаньте з холодильника завчасно, щоб він набув кімнатної температури. Вершки навпаки мають бути холодними. Збийте їх до утворення стійкої піни. Потроху починайте додавати сир, щоразу збиваючи масу. Крем має вийти однорідним.

На плаский таріль викладіть нижній корж. Промастіть сиропом. Зверху викладіть частину крему й розрівняйте. Накрийте другим коржем. Його теж просочіть сиропом і змастіть кремом. Те ж зробіть і з верхнім коржем.

Верх і боки Зеленого торту промастіть кремом й обсипте зеленою бісквітною крихтою. Відразу їсти шедевр не можна. Спочатку дайте йому настоятися в холодильнику 5-6 годин. Прикрашайте на власний смак.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.