Пончики з вишневим варенням, як колись у дитинстві – рум’яні, м’якенькі та дуже ніжні: рецепт на мільйон

Простий, але водночас нереально простий варіант приготування пончиків точно сподобається любителям десертів. Ділимось геніальним рецептом смакоти.

Для приготування апетитного десерту необов’язково мати диплом кваліфікованого кулінара – достатньо знати простий рецепт смачного частування. Пончики, приготовані таким способом, точно нагадають вам про дитинство.

Кулінари поділились нереально простим і швидким способом приготування пончиків із варенням
Кулінари поділились нереально простим і швидким способом приготування пончиків із варенням

Інгредієнти

Для тіста:

  • 1 чашка теплого молока;
  • 2 ложки цукру;
  • 2 чайні ложки сухих дріжджів;
  • 3 чашки борошна;
  • 1/2 чашки розтопленого масла;
  • 2 яйця;
  • 1/2 чайної ложки солі;

Для начинки:

  • 1 чашка вишневого варення;
  • 2 ложки цукру.

Спосіб приготування:

У теплому молоці розчиніть цукор та додайте сухі дріжджі. Залиште на 5-10 хвилин, поки дріжджі не активуються і не почнуть підніматися. У великій мисці змішайте борошно та сіль. Додайте розтоплене масло та яйця. Потім додайте активовані дріжджі та молоко. Замішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане м’яким та еластичним. Накрийте його рушником і залиште підніматися в теплому місці протягом 1-1,5 години або доки об’єм тіста не подвоїться. Після цього перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню, розкачайте у тонкий шар і розріжте на кружальця за допомогою склянки.

На середину кожного кружечка тіста покладіть ложку вишневого варення, посипте невеликою кількістю цукру та акуратно зберіть краї тіста, утворюючи пончик. Розташуйте сформовані пончики на покритому пергаментним папером деко. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пончики у попередньо розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин. Дістаньте готові пончики з духовки та залиште їх охолоджуватися. За бажання, посипте десерт цукровою пудрою.

Кулінари поділились нереально простим і швидким способом приготування пончиків із варенням
Кулінари поділились нереально простим і швидким способом приготування пончиків із варенням

Готову страву подавайте до столу теплою, але не гарячою – так тісто чудово смакуватиме, не буде липким та залишатиметься ніжним. Таке частування ідеально підійде до горнятка кави або чашечки чаю. Десерт втамує голод і подарує хороший настрій. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.