Торт “Зимова вишня” готую на всі свята: набагато смачніший, аніж магазинний – гості аж язики ковтають

Якщо є бажання вразити гостей і маєте трішки вільного часу, обов'язково спробуйте приготувати торт "Зимова вишня". Смаколик виходить дуже смачним і вигляд має ідеальний.

Вам знадобиться:

  • 180 г цукру;
  • 160 г борошна;
  • 30 г какао;
  • 5 яєць;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка солі.
  • Для начинки:
  • 300 г вишень без кісточок;
  • 150 мл коньяку.

Для крему:

  • 380 г згущеного молока;
  • 300 г вершкового масла.

Для глазурі:

  • 150 г темного шоколаду;
  • 90 г вершкового масла.
Торт Зимова вишня зі згущівкою

Начинку для торта “Зимова вишня” приготуйте з вечора. Для цього свіжу чи заморожену вишню без кісточок перекладіть у глибоку мисочку й залийте коньяком. Високоградусний напій можете замінити горілкою чи ромом. Верх миски затягніть харчовою плівкою. Нехай цілу ніч настоюється.

Яйця для тіста посоліть і збийте в пишну піну, поступово підсипаючи цукор. Борошно змішайте з какао та розпушувачем і просійте. Додавайте до яєць поступово, змішуючи міксером на низьких обертах чи лопаткою.

Торт Зимова вишня зі згущівкою

Форму діаметром 18-20 см вистеліть пергаментом. Залийте в неї тісто. Випікайте за температури 180 градусів близько 40 хвилин у режимі Верх-низ. Готовий корж остудіть на решітці.

Верх бісквіта зріжте. Дно теж зріжте приблизно на 1 см. Бісквіт, що залишився, продірявте, вирізавши по центру коло. У вас має вийти кільце зі стінками завтовшки 1,5 см. Внутрішню частину поламайте на шматочки й відкладіть окремо.

Настояну вишню відкиньте на сито й дайте ягодами обсохнути. Сироп виливати не потрібно.

Торт Зимова вишня зі згущівкою

Вершкове масло для крему дістаньте з холодильника, щоб воно трішки розм’якнуло. Збийте його міксером до пишності. Починайте додавати згущівку частинами, щоразу збиваючи суміш. Трішки крему відкладіть. Решту додайте в шматочки бісквіта. Туди ж висипте вишню. Акуратно все перемішайте.

Кулінарне кільце виставте на блюдо. На низ покладіть нижню частину бісквіта. Просочіть її коньячно-вишневим сиропом. Зверху встановіть бісквітне кільце. Теж полийте його сиропом. В середину викладіть начинку.

Торт Зимова вишня зі згущівкою

Верхній корж просочіть сиропом. Поставте зверху й притисніть. Затягніть торт “Зимова вишня” плівкою і відправте до холодильника на 5 годин. Коли дістанете, переверніть торт. Вирівняйте його кремом, який ви залишили. Поставте назад до холодильника.

Для глазурі шоколад поламайте на шматочки, додайте вершкове масло й розтопіть на водяній бані чи в мікрохвильовій печі. Шоколадною масою полийте торт зверху і по боках. Дайте глазурі застигнути. Прикрашайте торт “Зимова вишня” на власний смак.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.