З’їдять за хвилину: абсолютно новий салат з буряка на свято і на кожен день – бюджетний та смачний рецепт

Зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний салат, який не соромно буде поставити на святковий стіл. До вашої уваги новий салат з червоного буряка і сиру.

Буряк – дуже смачний і корисний овоч. Обов’язково додавайте його у свій раціон, якщо хочете бути здоровими. Експерти запевняють, що речовини, які містяться у буряку, зменшують кислотність в організмі і гарно впливають на роботу серця та печінки. Також буряк корисний для ЖКТ. Він допомагає боротися із закрепами і нормалізує мікрофлору кишечника.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний салат з буряка, який сподобається всій вашій родині. Салат досить простий, та інгредієнти в ньому дуже вдало поєднуються. Виходить смачно, соковито і злегка пікантно.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 1 (великий);
  • морква – 2 шт;
  • твердий сир – 80 г;
  • часник – 1 зуб;
  • зелень – пару гілочок;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Буряк та моркву потрібно попередньо відварити або запекти до готовності. Овочі охолоджуємо. Натираємо буряк та моркву на тертку для корейської моркви. Можна натерти овочі і на звичайну, крупну тертку та буде набагато ефектніше, якщо натерти довгими, тонкими смужками.

Простий рецепт незвичайного бурякового салату із секретним інгредієнтом
Простий рецепт незвичайного бурякового салату із секретним інгредієнтом

Твердий сир також натираємо на тертку для моркви по-корейськи. Обирайте сир з ніжним, вершковим смаком. Він надасть салату не лише приємного вершково смаку, а й ситності. Зелень (ідеально підійде петрушка або кріп) дрібно нарізаємо і перекладаємо до інших інгредієнтів). Часник видавлюємо.

Заправляємо салат майонезом, додаємо сіль та перець. Якщо ви хочете зробити салат більш легким, його можна заправити сумішшю майонезу та сметани або грецьким йогуртом.

Готовий салат відразу подаємо до столу. Він виходить дуже ніжним, соковитим і злегка пікантним. Такий салат ідеально поєднується з м’ясними стравами, а також з картоплею та рисом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.

Цей рецепт салату мало хто знає! Нереально смачне поєднання звичайних овочів: весь секрет у заправці

Салат з капустою в поєднанні з іншими овочами виходить мега смачним, корисним і вдало урізноманітнить ваше щоденне меню. Обов'язково спробуйте!

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.