Швидкий та економний торт із домашнім джемом печу щонеділі, а просять кожного дня: мені не важко, бо просто

Перевага такого торта очевидна: доступність та дешевизна, простота та швидкість приготування. Оскільки він з категорії наливних, то, зрозуміло, що часу на його приготування витрачається не багато.

Цей торт виходить напрочуд ароматним та повітряним, м’яким та ніжним. Готувати його — одне задоволення, бо яке б домашнє варення або джем не використали, все одно його смак не зіпсується.

Окрім продуктів вам потрібна роз’ємна форма для випікання діаметром 18 см, дно та борти якої змащені зсередини олією або вершковим маслом та присипані тонким шаром борошна. Також подбайте про те, щоб на момент виправляння торта для випікання духовка мала температуру 180° C.

Інгредієнти

  • Яйця курячі середнього розміру 2 штуки
  • Цукор 50 г або 4 столові ложки
  • Ванільний цукор 8 г або не повна столова ложка
  • Молоко 50 мл молока або 5 столових ложок
  • Рослинна олія 50 мл рослинної олії або 8 столових ложок
  • Борошно пшеничне 110 г або 5 столових ложок
  • Розпушувач 16 г розпушувача або 2 чайні ложки

Приготування

Торт з домашнім джемом
  • Оскільки начинка в нас готова, то головне, це приготувати тісто. У цій справі важливо ретельно перемішувати продукти між собою. Можете для цього скористатися міксером, але не обов’язково, бо вистачить й звичайного кухарського вінчика. Отже, перш за все розбийте яйця у миску, всипте цукор та перемішайте так, щоб цукор максимально розчинився.
  • Тепер влийте тепле (кімнатної температури) молоко та рослинну олію й знов все ретельно змішайте.
  • У окремому посуді просійте крізь сито борошно та розпушувач, а потім всипайте цю суміш поступово до рідини, замішуючи тісто. На останок всипте ванільний цукор. Після чергового перемішування на дно підготовленої форми для випікання влийте 1/3 частину тіста та поставте у духовку приблизно на 15 хвилин.
  • Після того зверху розкладіть рівним шаром джем, залийте його рештою тіста й знову відправте у духовку та тримайте там протягом ще 20 хвилин до повної готовності.
  • Тепер дістаньте випічку, дайте їй охолонути, а тоді змастіть поверхню товстим шаром джему та прикрасьте на свій розсуд.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.