Поки чайник кипить, вже все буде готово: смачний і швидкий десерт без випічки за 10 хвилин. Секретний рецепт

Приготування такого десерту вимагатиме мінімум часу та ваших сил, а ось результат підкорить вас та ваших рідних. Десерт виходить неймовірно смачним і ніжним.

Якщо ви хочете порадувати близьких смаколиком до чаю, але стояти довго біля плити і тим більше возитися з тістом не хочете, приготуйте цей десерт. Вам знадобляться прості продукти і мінімум вашого часу, а смак вийде приголомшливим.

Необхідні інгредієнти:

  • шоколадне печиво – 160 г.

Для крему:

  • молоко – 500 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 60 г (2 ст.л);
  • вершкове масло – 50 г.

Для глазурі:

  • шоколад – 90 г (1 плитка);
  • рослинна олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Приготуємо заварний крем. Для цього у сотейник з товстим дном виливаємо третину молока від загального об’єму. Додаємо до молока 2 яйця, цукор і ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо вінчиком і додаємо крохмаль. Знову все розмішуємо, щоб всі комочки крохмалю розчинилися. Тепер доливаємо у сотейник молоко, що залишилось. Перемішуємо.

Ставимо сотейник на невеликий вогонь і варимо до загустіння. При цьому потрібно крем весь час мішати вінчиком. Коли крем закипить, через 20 секунд знімаємо його з вогню. У гарячий крем додаємо масло і інтенсивно перемішуємо все вінчиком. Має вийти густий, шовковистий крем.

Рецепт швидкого і смачного десерту без випічки за 10 хвилин
Рецепт швидкого і смачного десерту без випічки за 10 хвилин

Беремо форму, в якій будемо формувати десерт.

Підготовлюємо шоколадне печиво, краще брати крекерне. Дно форми змащуємо кремом і в один шар викладаємо печиво. На верх викладаємо частина готового крему. Крем охолоджувати не потрібно, викладаємо ще гарячу масу.

Рецепт швидкого і смачного десерту без випічки за 10 хвилин
Рецепт швидкого і смачного десерту без випічки за 10 хвилин

Після крему знову викладаємо печиво, а потім знову крем. Має вийти 3 шари печива, останнім шаром викладаємо крем. На цьому етапі накриваємо десерт харчовою плівкою вконтакт, щоб крем не обвітрювався, і ставимо його в холодильник, поки десерт не стане повністю холодним.

В цей час готуємо глазур. 1 плитку шоколаду (краще брати молочний) подрібнюємо і перекладаємо у миску. Туди ж додаємо олію без запаху. Розтоплюємо шоколад на водяній бані, періодично помішуючи лопаткою.

Глазур’ю заливаємо десерт і рівномірно його розприділяємо.

Рецепт швидкого і смачного десерту без випічки за 10 хвилин
Рецепт швидкого і смачного десерту без випічки за 10 хвилин

Знову забираємо торт в холодильник на 20-30 хвилин, щоб шоколад схватився.

Десерт готовий, смачного!

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.