Дуже простий рецепт печива, що тане в роті: беру манку та одне яйце, а виходить смакота, що зашкалює

Навряд чи ви знайдете простіший та економніший рецепт домашнього печива, ніж цей. Як кажуть, печеться майже з нічого. Просте приготування з простих продуктів на кожен день.

За цим рецептом не те що дорослий, а й недосвідчена у кулінарній справі дитина запросто впорається з такою випічкою. Та й, взагалі, він дуже виручить, якщо у вас, наприклад, неочікувано з’явилися гості, а у магазин бігти немає часу. Тож, беріть “на олівець” та готуйте з душею.

Окрім продуктів радимо заздалегідь розігріти до температури 180°C духовку, а деко застелити промасленим пергаментом.

Інгредієнти

  • Крупа манна 300 г
  • Рослинна олія або вершкове масло 60 г
  • Молоко тепле 100 мл
  • Яйця курячі 1 штука
  • Цукор 100 г
  • Розпушувач 1 чайна ложка

Приготування

Простий рецепт домашнього печива
  1. Для приготування тіста вам не потрібен навіть міксер, достатньо мати звичайний кухарський вінчик.
  2. У зручній мисці збийте разом з цукром яйця до максимального розчинення цукру, а потім влийте молоко й також все ретельно перемішайте.
  3. Далі додайте рослинну олію або розтоплене вершкове масло.
  4. Після того поступово порціями всипайте просіяну манну крупу та замішуйте лопаткою тісто. На останок додайте розпушувач. Замісіть досить щільне тісто, а потім руками, змоченими у холодній воді, сформуйте невеликі кульки.
  5. Ці кульки обвалюйте у манці, робіть їх пласкими та викладайте на підготовлене деко на певній відстані один від одного.
  6. Тепер можна відправляти деко з печивом у розігріту духовку випікатися протягом 25-30 хвилин. Втім, час випічки залежить від технічних особливостей вашої духовки. Тож перевіряйте готовність виробів дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
  7. Після того, як ви вирішите, що печиво пропеклось, діставайте його та подавайте на стіл для частування.

Популярне

Схожі статті

Ніжні, як морозиво: неймовірні горіхові трубочки, які діти уплітають миттю й крихти не залишають у тарілках

Морозиво — символ літньої прохолоди та смакових насолод. Та що, якщо я скажу вам, що існує печиво, яке ніжне, мов морозиво, та надзвичайно смачне?

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.