Хліб більше не купую, а випікаю багет із сиром та зеленню: чоловік каже, що смачніше, ніж у магазині

Багет зовсім не обов'язково купувати у магазині. Свіженьку запашну випічку можна організувати вдома з дріжджового тіста. Ще й приправити начинкою з сиру та зелені.

Вам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • 270 мл молока;
  • 25 мл олії;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. солі.

Для начинки:

  • 80 г твердого сиру;
  • 2 зубці часнику;
  • 3 гілочки петрушки;
  • 1 ст.лож. оливкової олії;
  • 1 дрібка солі.
Багет із дріжджового тіста з сиром

Дріжджі у магазині обирайте ті, що розводяться рідиною, а не борошном. Молоко розігрійте до 40 градусів. Розчиніть у ньому цукор, сіль та дріжджі. Перемішайте. Залиште в теплому місці на 15 хвилин. Якщо на поверхні з’явилася пінна шапочка, значить, дріжджі активні. Тепер можна замішувати тісто. У разі відсутності шапочки випічка не вийде.

Борошно просійте й всипте до молочно-дріжджової суміші. Не ігноруйте процес просіювання – так багет вийде набагато м’якішим. Замісіть тісто. Воно має вийти пишним. Влийте олію і продовжуйте вимішувати кілька хвилин, щоб тісто стало однорідним. Дивіться за консистенцією, можливо, борошна знадобиться трішки менше чи навпаки більше.

Багет із дріжджового тіста з сиром

Якщо використали всю порцію борошна, а здається, що надто сильно липне до рук, не поспішайте забивати додатковою порцією. А то випічка може вийти занадто щільною та несмачною. Краще присипте борошном скалку і стіл, на якому розкочуєте.

Тісто накрийте рушником і залиште в теплі на годину, щоб воно піднялося. А самі беріться до приготування начинки. Оливкову олію можете сміливо замінити будь-якою іншою. Сир натріть на тертушці з великими отворами. Брати можете будь-який твердий чи напівтвердий типу сулугуні.

Багет із дріжджового тіста з сиром

Обчищені зубці часнику дрібненько наріжте або пропустіть крізь прес. Петрушку промийте, просушіть і подрібніть. Можете скористатися замість петрушки кропом чи зеленою цибулею або використайте суміш різних трав. У мисочці змішайте олію, петрушку, часник та сіль.

Тісто, що підійшло, обімніть та розділіть на два окремих ковбики. Кожну частину розкачайте на присипаній борошном поверхні. Він має бути не дуже тонким. Загорніть рулетом. Має вийти дві заготовки.

Багет із дріжджового тіста з сиром

Викладіть їх на вистелене пергаментом деко, залишивши відстань між багетами. Накрийте рушником і дайте полежати 20 хвилин. По центру кожної заготовки зробіть заглиблення й викладіть начинку. Зверху присипте сиром.

Ставте у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте близько 30 хвилин до появи золотавої скоринки. Обирайте ступінь підсмаженості до смаку.

Популярне

Схожі статті

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?