Мій ходовий шоколадний пиріг на кожен день: б’є всі рекорди по швидкості приготування – вологий і ніжний

Цей шоколадний пиріг виходить таким смачним, що неможливо зупинитися його їсти. При цьому, готується він дуже просто і з найдоступніших продуктів.

Якщо ви хочете порадувати своїх рідних смачною, домашньою випічкою, а стояти довго біля плити не хочете, цей рецепт вам стане при нагоді. Пиріг готується дуже швидко і просто та з доступних інгредієнтів. При цьому на смак він схожий на знаменитий десерт “Брауні”.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • какао – 80 г;
  • сода – 6 г;
  • оцет – 1 ст.л;
  • яйця – 4 шт;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • цукор – 340 г;
  • олія без запаху – 120 мл;
  • молоко – 240 мл;
  • окріп – 100 мл;

Для глазурі:

  • шоколад – 100 г;
  • олія без запаху – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску просіюємо борошно, какао і соду. Все розмішуємо вінчиком.

В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо до них цукор і збиваємо міксером 5 хвилин. Далі до яєчної суміші додаємо олію та молоко. Перемішуємо.

До рідких інгредієнтів додаємо сухі (борошно з какао) і все перемішуємо міксером, щоб не було комочків. Далі до тіста додаємо крутий окріп і відразу збиваємо міксером до однорідності. Вкінці в тісто додаємо ложку оцту і знову перемішуємо. Тісто виходить відносно рідким, трішки густішим, ніж на млинці.

Рецепт швидкого, смачного і бюджетного шоколадного пирога на кожен день
Рецепт швидкого, смачного і бюджетного шоколадного пирога на кожен день

Форму для випічки вистеляємо пергаментним папером і виливаємо тісто.

Пиріг випікаємо у розігрітій духовці при температурі 150 градусів 50 хвилин. Виймаємо пиріг з форми після того, як він охолоне.

Рецепт швидкого, смачного і бюджетного шоколадного пирога на кожен день
Рецепт швидкого, смачного і бюджетного шоколадного пирога на кожен день

Готуємо глазурь. Для цього на водяній бані розтоплюємо шоколад (молочний або чорний), додавши до нього 2 ложки олії без запаху. Розтопленим шоколадом заливаємо пиріг і розприділяємо по всій поверхні.

Готово! Пиріг виходить вологим, м’яким і з яскравим шоколадним смаком. Такий пиріг можна використовувати навіть, як основу для торту, розрізавши його на коржі. Або ж вживати просто у якості пирога.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Що відомо про причини смерті Ніни Матвієнко і Руслани Писанки: близькі розповіли про останні дні зірок

Дізнайтеся, що відомо про те, чому не стало Ніни Матвієнко та Руслани Писанки. Близькі українських знаменитостей згадали їхні останні дні життя.

Готую тільки такий сніданок. Сім’я в захваті, а робиться простіше простого: вистачить трохи ковбаси і яєць

Хороших варіантів для сніданку існує дуже багато. Сьогодні ми підготували найпростіший рецепт. Такий сніданок сподобається кожному, а безлічі продуктів не потребує. Ідеальний варіант на кожен день.

Це нереально смачна намазка на бутерброди: ікра з моркви. Оригінальний, швидкий та напрочуд бюджетний рецепт

Приготуємо ароматну ікру з моркви, яка стане улюбленою закускою у вашій родині. Повірте, ця смакота складе гідну конкуренцію навіть кабачковій ікрі.