Новий салат з буряка улітає у перші ж хвилини: швидкий рецепт із простих продуктів. Всього 4 інгредієнти

Салат — страва без якої не обійдеться жодне застілля хоч святкове, хоч буденне родинне. І хоча рецептів їх на теренах інтернету сила-силенна, варто правильно обрати той, що буде найкориснішим.

Пропонуємо вам спробувати вітамінний салат з буряком без майонезу. Він є напрочуд легким, смачним та водночас поживним й корисним, тому що його складники сприяють травленню, не додають зайвих калорій та не підвищують холестерин.

Готується ця холодна закуска швидко. А ще вона є достойною альтернативою популярного та дешевого вінегрету.

Інгредієнти

  • Буряк солодкий великий 1 штука або 3-4 маленьких
  • Морква середня 1 штука
  • Огірки солені невеликі 2 штуки
  • Квасоля консервована 0,5 банки (120 г)
  • Зелень петрушки маленький пучок
  • Зелена цибуля

Для заправки:

  • Рослинна олія 3 столові ложки
  • Гірчиця 1/3 чайної ложки
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Приготування

Салат з буряка. Всього 4 інгредієнти
  1. Для приготування салату необхідно певним чином обробити овочі. Зазвичай буряк та моркву просто відварюють протягом тривалого часу на плиті, або готують у мікрохвильовці. Але якщо ви спробуєте запекти у фользі в духовці, то отримаєте геть інший смак всієї страви. Для цього помиті та обсушені коренеплоди перед загортанням у фольгу не забудьте змастити рослинною олією, а потім покладіть у духовку та запікайте протягом 40 хвилин при температурі 180-200°. Після того вийміть овочі з духовки, а після охолодження почистьте.
  2. Після термічної обробки у той чи інший спосіб, який вам більш подобається, натріть буряк та моркву на корейській терці.
  3. Огірки поріжте соломкою. Якщо розсолу забагато, трошки відтисніть їх руками.
  4. У зручну миску покладіть буряк, моркву та огірки. Додайте до них квасолю, порізану дрібно зелену цибулю й нашатковану петрушку.
  5. Приготуйте заправку. Добре перемішайте між собою олію з гірчицею. Додайте сіль та перець, але пам’ятайте, що у салаті вже є солоні огірки.
  6. Заправте салат, ретельно перемішайте його та подавайте на стіл.

Популярне

Схожі статті

Свій Наполеон подаю не до кави, а як закуску на святковий стіл: коржі перемащую рибою, овочами та майонезом

Наполеон можна готувати не лише солодкий, але й рибний. Така закуска ідеально виглядатиме на святковому столі, а гості наділять компліментами й попросять рецепт смакоти.

Мої ліниві пиріжки розлітаються за секунду, а готую їх ще менше: рецепт, яким свого часу підкорила чоловіка

Якщо у вас завжди мало часу на приготування страв, то потрібно спробувати зробити такі ліниві пиріжки. Готуються вони на сковороді за лічені хвилини, а у вас з'явиться хвилинка на себе.

Беру шматочок ковбасного сиру і морквину: салат “Сонячний настрій” за 3 хвилини. Навіть нарізати не треба

Салат "Сонячний настрій" готується дуже просто й швидко. Інгредієнти натираються на тертушці, тож їх не потрібно кришити ножем. Кількість продуктів указано на 1 порцію, тож збільшуйте за потреби.