Не втомлююсь готувати салат “Чикаго”, а чоловік їсти: копчені стегенця й смажені гриби – ідеальне поєднання

Салат "Чикаго" готується швидко й просто. Його можна приготувати на святковий стіл або приготувати на вечерю в будень. Смак інгредієнтів збалансовано, а вигляд страви ефектний.

Вам знадобиться:

  • 2 копчених стегенця;
  • 300 г шампіньйонів;
  • 150 г твердого сиру;
  • 3 помідори;
  • 3 великих яйця;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст.лож. майонезу;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка солі.
Салат Чикаго з грибами та копченою куркою

Для салату “Чикаго” можете брати не лише курячі стегенця, але й грудки чи гомілки. Усього м’якуша має бути 500 г. Відділіть м’ясо від кісточок і наріжте невеликими шматочками. Шампіньйони промийте, обсушіть та наріжте пластинками.

Обчищену цибулину наріжте дрібними кубиками. Сир натріть на тертушці з великими отворами. Відварені круто яйця розділіть на білки та жовтки. Натріть на тій же тертушці, що й сир. Вимиті й обсушені помідори наріжте кружальцями. Томати не повинні бути м’якими.

Салат Чикаго з грибами та копченою куркою

На розігріту на середньому вогні пательню вилийте олію. Викладіть цибулю, обсмажте до прозорості. Додайте гриби, смажте близько 15 хвилин, постійно помішуючи. Гриби мають набути золотавого кольору, а волога випарується. Наприкінці посоліть. Дайте прохолонути.

Салат Чикаго з грибами та копченою куркою

На пласку тарілку встановіть кулінарне кільце діаметром 14-16 см. Першим шаром викладіть копчену курку, змастіть майонезом. Перекладіть соус в кондитерський мішечок і поливайте шари салату тонкою сіточкою.

Салат Чикаго з грибами та копченою куркою

Далі викладіть твердий сир і знову майонез. Натерті жовтки й майонез. Далі – гриби з цибулею. Майонезом не змащуйте, оскільки гриби обсмажувалися в олії. Присипте натертими білками. Прикрасьте кружальцями помідорів.

Поставте салат у холодильник на 30 хвилин. Зніміть кулінарне кільце. Прикрасьте салат “Чикаго” зеленню. Можете подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.