Поки чайник закипить, вони вже будуть на столі: пухкі та вологі кекси з родзинками за 5 хв – вдалий рецепт

Смачні, вологі і пухкі кекси як з кондитерської легко приготувати вдома. Вам знадобляться мінімум доступних продуктів і зовсім трішки часу та вмінь.

Кекси – випічка, які люблять майже всі. Ласуни полюбили цей десерт за його м’яку і вологу структуру. Приготувати цей десерт не складно. Головне, мати спеціальні формочки для кексів, а також дотримуватися рецептури.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 200 г;
  • вершкове масло або маргарин – 250 г;
  • сметана – 300 г;
  • сода харчова – 1 ч.л + 1 ст.л оцту
  • борошно – 400 г;
  • родзинки – 100-150 г;
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі та цукор. Збиваємо все міксером до утворення пишної світлої маси. Далі додаємо до збитих яєць сметану. Збиваємо ще 2-3 хвилини міксером. Далі у цю суміш додаємо розтоплене, але не гаряче вершкове масло. Його можна замінити маргарином, але з вершковим маслом буде смачніше. Продовжуємо збивати цю масу до однорідності.

Далі до тіста просіюємо борошно і вмішуємо його у рідку суміш. Щоб було простіше, можна й далі користуватися міксером. В останню чергу додаємо до тіста соду, яку гасимо оцтом, перемішуємо.

Рецепт пухких і вологих кексів з родзинками до чаю
Рецепт пухких і вологих кексів з родзинками до чаю

Далі патрібно додати до тіста родзинки. Для цього їх попередньо треба промити у гарячій воді і просушити паперовим рушником. Для того, щоб родзинки рівномірно розподілились по тісту, обваляйте їх у борошні і лише тоді додавайте у тісто.

Викладаємо тісто у формочки для кексів. Потрібно накладати приблизно ⅔ форми, адже вони виростуть під час випікання.

Рецепт пухких і вологих кексів з родзинками до чаю
Рецепт пухких і вологих кексів з родзинками до чаю

Випікаємо кекс у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Готові кекси за бажанням присипаємо цукровою пудрою.

Також замість родзинок, або додаткового у тісто для кексів можна додати лимонну цедру, горіхи, чи ваніль. Можна поекспериментувати зі смаками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Ніжні, як морозиво: неймовірні горіхові трубочки, які діти уплітають миттю й крихти не залишають у тарілках

Морозиво — символ літньої прохолоди та смакових насолод. Та що, якщо я скажу вам, що існує печиво, яке ніжне, мов морозиво, та надзвичайно смачне?

Переможець Євробачення 2024: яке місце посіла Україна та хто вирвався у трійку лідерів? Список фіналістів

Ось і відгримів фінал головного щорічного свята європейської музики, що завжди викликає велику зацікавленість серед глядачів з усього світу. І інтрига: хто став переможцем — відкрита!

Ольга Фреймут в черговий раз хотіла повчити етикету українців, але вийшло навпаки: леді так не роблять

Нещодавно Ольга Фреймут спробувала повернути свою популярність, демонструючи діяльність в Інстаграм. Вона намагалася навчити глядачів правилам етикету, але відповідь, яку отримала, була несподіваною.