Так смачно готують тільки в ресторанах. Опробувала новий рецепт з лаваша: смак перевершив усі очікування

Цей пиріг з лаваша і фаршу виходить неймовірно смачним, рум'яним, ароматним і соковитим. Для його приготування вам знадобляться прості продукти і мінімум часу.

Лаваш – універсальний продукт, який можна їсти у чистому вигляді, або готувати з нього безліч продуктів. З лаваша роблять різноманітні рулети, пиріжки і навіть десерти. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний пиріг з м’ясом, в якому замість тіста використовується лаваш. Пиріг виходить неймовірно смачним і соковитим.

Необхідні інгредієнти:

  • великий, тонкий овальний лаваш – 3 шт;
  • фарш – 800 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • сметана – 150 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • томатна паста – 50 г;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • олія – 3 ст.л.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо начинку для пирога. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і перекладаємо на розігріту  пательню з олією. Коли цибуля стане прозорою, додаємо натерту на крупній тертці моркву. Обсмажуємо овочі кілька хвилин до готовності моркви. Далі до овочів додаємо фарш. Краще обрати свинячий фарш або фарш асорті. Обсмажуємо все до готовності фаршу. Вкінці додаємо томатну пасту, сіль, перець, обсмажені спеції та тушкуємо ще пару хвилин. Вимикаємо і трішки охолоджуємо.

Рецепт смачного і ситного пирога з лаваша і фаршу
Рецепт смачного і ситного пирога з лаваша і фаршу

Беремо форму для випічки і змащуємо її олією. Беремо великий лаваш, який більший за саму форму. Краї лаваша мають звисати з форми. Вистеляємо лаваш у форму. Інші 2 лаваша ріжемо на шматки, які будуть відповідати розміру форми.

Рецепт смачного і ситного пирога з лаваша і фаршу
Рецепт смачного і ситного пирога з лаваша і фаршу

Змащуємо лаваш сметаною і викладаємо ще один слой лаваша на дно форми. Знову змащуємо сметаною. На лаваш викладаємо третину всієї начинки і накриваємо шматком лаваша. Змащуємо сметаною і знову викладаємо фарш. Так робимо, поки всі інгредієнти не закінчиться.

Останнім шаром має бути фарш, який треба накрити великим лавашем, який звисає з форми. Зверху лаваш змащуємо сметаною.

Рецепт смачного і ситного пирога з лаваша і фаршу
Рецепт смачного і ситного пирога з лаваша і фаршу

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин. Після цього пиріг виймаємо з духовки і засипаємо натертим твердим сиром. Ставимо у духовку ще на 10 хвилин.

Готово, смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.

Випросила рецепт у ресторані. Виходить дуже красиво і незвично: куряча грудка в горіховому паніруванні

Смачна і ситна вечеря на всю сім'ю не обов'язково має вимагати безліч інгредієнтів і сил. Сьогодні ми підготували простий рецепт курячої грудки в горіховому паніруванні, який сподобається кожному.