Бешбармак: казахська страва моїй родині сподобалась одразу. Тепер готую щотижня й не набридає

Бешбармак традиційно готують зі своєрідної локшини та м'яса баранини, конини або яловичини на багатті. Подають страву у великому блюді і їдять руками, загортаючи м'ясо у виріб з тіста.

Ми пропонуємо рецепт, який є адаптованим під нашу сучасність. Можливо він не відображає всієї палітри смаків казахської кухні, але деяке уявлення про неї ви все ж таки обов’язково отримаєте.

Інгредієнти

  • Конина або інший вид м’яса 1 кг
  • Яловичина 500 г
  • Баранина 500 г
  • Ковбаса кінська (казахський шужук) 1 штука
  • Картопля 1 кг
  • Яйця 3 штуки
  • Борошно 500 г
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак
  • Базилік 1 столова ложка

Приготування

Казахська страва бешбармак
  1. Помите м’ясо та покладіть його у каструлю з окропом й варіть разом з шужуком 2-3 години.
  2. У цей час приготуйте тісто. Для цього у миску просійте борошно, вбийте яйця, посоліть та додайте теплої води й замісіть тісто. Потім покладіть його у плівку та залиште відпочивати протягом 30 хвилин.
  3. Далі наріжте на пів кільцями цибулю та покладіть її у сотейник. Влийте до неї бульйон, посоліть, поперчіть та відварюйте 20 хвилин на невеликому вогні.
  4. Коли м’ясо звариться, дістаньте його з каструлі, а у киплячий бульйон покладіть почищену, але не нарізану картоплю й відваріть її.
  5. Тісто, що відпочило, розкачайте тонким пластом, а тоді через 10 хвилин після картоплі покладіть його також у бульйон. Можна тісто розрізати на доволі великі шматки.
  6. Після того як тісто з картоплею зварилося, прийшов час збирати бешбармак. Для цього візьміть велике блюдо та викладіть на нього спочатку тісто, а потім картоплю з боків. Посередині розташуйте нарізане шматочками м’ясо й порізану ковбасу. Зверху все засипте цибулею, додайте базилік.
  7. Подавайте страву гарячою та частуйте своїх близьких та гостей.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.